CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE ARAD anunţă

Noul plafon al pensiei pentru care se pot compensa medicamentele cu 90%

Din 1 ianuarie 2022, beneficiarii de medicamente cu compensare 90% sunt pensionarii ale căror venituri din pensii și indemnizații sociale nu depăsesc 1.429 lei/lună, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

Până la această dată, plafonul de compensare cu 90% a prețului de referință al medicamentelor era de 1.299 lei/lună, iar modificarea apare ca urmare a creșterii cu 10% a valorii punctului de pensie începând cu 1 ianuarie 2022, astfel că începând cu noul an plafonul devine 1.429 lei/lună inclusiv.

În ceea ce privește ajutorul financiar acordat pensionarilor în luna ianuarie a anului 2022, acesta nu este considerat venit din pensie sau din indemnizație socială, acesta suportându-se de la bugetul de stat, astfel ca el nu va fi luat în calcul la stabilirea plafonului de 1.429 lei/lună până la care se pot prescrie medicamente compensate cu 90%.

Programul de compensare cu 90% a prețului de referință al medicamentelor are ca scop creșterea accesului la medicamente a pensionarilor cu venituri mici și este susținut din Fondul Național al Asigurărilor Sociale de Sănătate în proporție de 50% și 40% de la bugetul de stat prin Ministerul Sănătății.

Pentru realizarea acestui program Casa de Asigurări de Sănătate Arad are încheiate contracte cu medicii de familie care prescriu medicamentele și cu farmaciile care le eliberează.

Lista medicilor de familie și a farmaciilor care au contracte cu CAS Arad se găsește pe situl www.casan.ro/casar/.

Recomandările redacției