Mai multe filmulețe în care două fetițe minore plâng că nu vor să plece la mama lor au fost postate în mediul online și trimise redacției Glasul Aradului. Fetițele urlă în timp ce acestea vor să fie luate de unde locuiau acum. Pe de o parte este mama fetelor care spune că nu a fost lăsată să ia legătura cu ele și pe altă parte familia soțului.

Și cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au efectuat mai multe vizite la domiciliul tatălui, unde locuiau și cele două fete.

Referitor  la cazul punerii în executare a unui ordin de protecție în localitatea Birchiș la care au asistat, la solicitarea organelor de poliție, și reprezentanți ai DGASPC Arad, facem următoarele precizări: Cazul s-a aflat în atenția DGASPC Arad pentru o situație de alienare parentă exercitată de către tatăl celor două fete minore în vârstă de 8 și 10 ani, împotriva mamei, precum și de bunicii paterni.

Avand în vedere emiterea de către magistrații Judecătoriei Lipova a unui ordin de protecție, cu executare imediată pe numele celor trei persoane DGASPC Arad prin specialiștii săi au, sprijinit polițiștii Secției 8 Rurală Săvârșin la punerea în executare a ordinului de protecție. Asigurând suportul psiho-emoțional la momentul preluării celor două minore de către mama lor”, spun reprezentanții DGASPC Arad.

Din informațiile pe care le avem fetele ar fi trebuit să fie aduse la consiliere, la DGASPC, pe 28 august și 4 septembrie, însă pe 28 august la consiliere s-a prezentat doar tatăl fetelor, spunându-le celor de la DGASPC că una dintre fiice este bolnavă, iar cea de-a doua nu a vrut să vină.

Cele două părți se acuză una pe alta, mama pe tatăl și bunici și ei pe mamă.

Tatăl și bunicii paterni consideră că mutarea fetelor de la Birchiș, din casa tatălui, în Șofronea, în casa mamei nu este în interesul copiilor.

Instanța a considerat că ordinul de protecție față de tatăl și bunicii paterni ai celor două fetițe este necesar. Astfel, instanța le-a interzis acum celor trei să se apropie la mai mult de 100 de metri de cele două fetițe, de mama acestora, de domiciliul ales al lor și de alte puncte de interes pe care cele trei le frecventează cu recurență.

Cert este că neînțelegerile dintre cei implicați o să le lase cu traume pe cele două minore. Imaginile cu minorele urlând nu pot fi publicate, deoarece au un impact emoțional puternic.

FOTO: captură Video

Recomandările redacției