Astăzi au avut loc tragerile la sorți pentru primul tur preliminar al celor trei competiții europene, iar câștigătoarea Cupei României, Corvinul Hunedoara, o va întâlni pe Paksi FC, din Ungaria, în Europa League.

Echipa pregătită de György Bognár a fost vicecampioana Ungariei în stagiunea precedentă, fiind devansată doar de Ferencvaros, formație pe care a învins-o însă în finala Cupei, scor 2-0. Portarul titular al echipei, Peter Szappanos, se află în aceste zile în Germania, unde participă alături de naționala maghiară la EURO. Lotul celor de la Paksi, format doar din jucători maghiari, este cotat la 8,48 milioane de euro pe transfermarkt,

De cealaltă parte, Corvinul a produs surpriza sezonul trecut și a reușit să câștige Cupa României din postura de divizionară secundă, după ce a eliminat mai multe formații din Superligă, precum CFR Cluj, FC Voluntari sau Oțelul. Hunedorenii s-au întărit în această vară cu mai mulți jucători cu experiență, inclusiv trei foști fotbaliști ai UTA-ei: Florin Iacob, Roger Junio și Desley Ubbink. La Corvinul evoluează încă din sezonul trecut arădeanul Marius Chindriș, dar și trei fotbaliști împrumutați de la UTA, Denis Hrezdac, Lucas Câmpan și Cristian Blaga. Aradul are un reprezentant și în staff, pe Dinu Maghici, care este secund al antrenorului Florin Maxim.

Prima manșă se va disputa pe 11 iulie, în Ungaria, iar returul va avea loc la Sibiu, pe 18 iulie.

Și campioana României, FCSB, a aflat astăzi pe cine va întâlni în primul tur al UEFA Champions League, iar bucureștenii au avut noroc: îi vor înfrunta pe cei de la Virtus, formație din San Marino.

Mâine vor avea loc tragerile la sorți pentru turul doi, așadar CFR Cluj și Universitatea Craiova vor afla contra cui vor juca în Conference League, în timp ce FCSB și Corvinul își vor cunoaște potențialii adversari în cazul în care vor avansa sau vor fi eliminați.

FOTO: UEFA.com

Lasă un răspuns

Recomandările redacției