Miercuri seară, Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României pentru prima dată în istorie, după succesul cu 3-1 obținut pe teren propriu împotriva lui FC Voluntari. Din lotul hunedorenilor fac parte trei utiști, Denis Hrezdac, Cristian Blaga și Lucas Câmpan, plus arădeanul Marius Chindriș, iar un alt arădean, Dinu Maghici, este antrenor secund în staff-ul tehnicianului Florin Maxim. Manolache, Neacșa și Coman au punctat pentru echipa hunedoreană, în timp ce golul ilfovenilor a purtat semnătura lui Daniel Florea.

Corvinul este doar a doua echipă din Liga a II-a care se califică într-o finală de Cupă după 1990, prima fiind FC Hermannstadt, care a cedat cu 0-2 în fața Universității Craiova în 2018. Ultima câștigătoare a competiției care a provenit din divizia secundă a fost Rapid, în 1975 (2-1 în finală cu Universitatea Craiova).

În această seară, Corvinul a aflat și pe cine va întâlni în ultimul act, care se va disputa pe 15 mai la Sibiu. Oțelul a învins-o cu 2-1 pe „U” Cluj la Galați și a obținut calificarea în finală, a doua din istoria clubului după cea din 2004, pierdută cu 0-2 împotriva lui Dinamo. Cisse a deschis scorul pentru formația antrenată de Dorinel Munteanu, dar „șepcile roșii” au egalat în prelungirile primei reprize, dintr-un penalty executat de Nistor. Golul calificării Oțelului a venit în minutul 90, când Chipciu și-a înscris în proprie poartă. Pe final, gălățenii au primit și ei o lovitură de la 11 metri, irosită de Malle, dar nu a mai contat, deoarece accesul în finală era deja asigurat.

FOTO: FRF

Lasă un răspuns

Recomandările redacției