Ferma improvizată de vaci în care animalele erau ţinute doar sub cerul liber, în noroi până la genunchi, este în curs de desfiinţare, după ce proprietarul nu a luat măsurile de remediere impuse de autorităţi.

Primarul comunei Păuliş, Ioan Turcin, a declarat, luni, că după depăşirea mai multor termene de conformare impuse de autorităţi, care nu au fost respectate de către proprietarul animalelor, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad a retras autorizaţia de funcţionare a crescătoriei, conform Agerpres.

„Mulţumesc DSVSA că a decis măsura cea mai bună în acest caz, în urma mai multor controale pe care le-a făcut împreună cu Poliţia Animalelor. Crescătoria este în curs de desfiinţare, proprietarul a vândut o parte din vaci iar restul sunt duse la abator. Nu pot decât să mă bucur că am scăpat de această problemă delicată a comunei“, a spus primarul.

Reprezentanţii DSVSA au confirmat că au retras „autorizaţia sanitară veterinară pentru exploataţie de tip A“, precizând că primele 11 vaci au fost duse la abator, în Bacău, săptămâna trecută, iar în această săptămână sunt programate alte opt. Proprietarul va sacrifica la abator toate animalele care nu au fost vândute.

ARTICOL ANTERIOR GLASUL ARADULUI: https://www.glsa.ro/revoltator-zeci-de-vaci-sunt-tinute-la-mila-vremii-de-afara-in-conditii-incalificabile-la-marginea-localitatii-paulis/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției