În urmă cu aproape 30 de ani, o crimă oribilă zguduia Aradul. De atunci și până acum, unul dintre cei mai violenți interlopi români este căutat de către polițiștii arădeni.  Crima s-a petrecut în anul 1993 când  Ion Niculaie, zis Nicu Brăileanu, și-a împușcat mortal un rival, în propria lui casă. Tot atunci individul le-a rănit grav pe soția și pe una dintre angajatele acestuia. Înainte să plece din locuința bărbatului ucis, criminalul a plecat și cu toți banii pe care acesta îi ținea ascunși într-o piesă de mobilier.

Ion Niculaie, era cunoscut în lumea rău famată drept un personaj deosebit de periculos, a părăsit Brăila la scurt timp după Revoluție și a plecat la Arad.  Nicolaie văzuse oportunitățile pe care le aducea un oraș poziționat la graniță. A  fost implicat în traficul cu valută falsă, mai ales că în acele vremuri cei mai mulți dintre români nu văzuseră niciodată dolari americani.

La scurt timp de la sosirea sa în Arad,interlopul brăilean a intrat, însă, în conflict cu interlopii locali, care controlau orașul încă de dinainte de 1989, iar Ion Niculaie, prin comportamentul său impulsiv, începuse să deranjeze, conform ziarului Gândul.

Așadar, brăileanul s-a lovit de unul dintre liderii  lumii interlope arădene de la acel moment, Antal Sandor.

Povestea crimei de la Arad

Prin anii 90  nu era deloc greu să cumperi o armă de foc de pe piața neagră. Astfel Niculaie și-a luat  pistolul și două cuțite cu care a pornit la  vila lui Șandor, hotărât să-i dea o lecție

Era 14 martie când Nicu Brăileanu, după cum era poreclit Ion Nicolaie a intrat, însoțit de un alt bărbat, în vila rivalului său. Cei doi aveau fețele acoperite.

Complicele lui Brăileanu a rămas necunoscut

Sandor era acasă împreună cu soția și o angajată. De cum a dat ochii cu el, Brăileanu a scos pistolul și l-a omorât pe loc, în timp ce pe cele două femei doar le-a rănit. Din motive rămase fără explicație, acesta a înjunghiat-o de trei ori pe angajata interopului din Arad, în burtă și în picior, cu toate că fusese deja rănită de un glonț.

Ucigașii au luat cu ei și o sumă mare de bani pe care Sandor o avea în casă, după care au plecat în grabă.

Cu toate că avea fața acoperită, Brăileanu a fost recunoscut de victime după voce, însă complicele lui a rămas necunoscut.

 Condamnat în lipsă la 25 de ani de pușcărie, acesta a fost dat în urmărire internațională și este căutat de aproape 30 de ani.

De atunci și până acum brăileanul care a comis crima de la Arad este de negăsit, conform site-ului Poliției Române.

„La data de 14.05.1993 susnumitul împreună cu o alta persoană au pătruns în locuința părții vatamate A.S. din mun. Arad pe care l-au ucis prin împuscare, au rănit prin împuscare pe partea vătămată B.A. și a rănit prin aplicarea a trei lovituri de cuțit pe C.C.. Deosebit de periculos. Semnalmente: înaltime 175 cm., corpolență atletică, fața ovală, păr șaten cu calviție frontală, sprâncene curbate, gura mijlocie cu buze groase, bărbia bilobată.” – se arată pe site-ul Poliției Române.

Dacă ar fi prins în acest an, Ion Nicolae ar avea vârsta de  59 de ani și, desigur, semnalmentele acestuia ar fi mult schimbate față de ceea ce ne prezintă Poliția Română la secțiunea „Most Wanted”.

Ultimele informații despre acest individ provin, chiar de la mama sa, care a fost citată de un ziar din Brăila, spunând cu ea crede că e mort.

„Tinca Ion, mama asasinului cu sânge rece, ne-a povestit ca Nicolae a luat-o pe cărări greșite la 18 ani si, de la furtul de găini pâna la crimă n-a fost decât un pas: ,,A facut zece clase, a muncit prin câteva locuri, câte o lună două, apoi s-a lasat. A început să fure. Intra prin curțile oamenilor și luat tot ce-i pica în mâna. L-au prins si l-au bagat la închisoare. Când a ieșit, a vrut să-și facă o familie, să stea la casa lui. N-a durat mult. După un an, s-a certat cu nevasta si a plecat în lume. S-a dus la Arad, la o amanta de-a lui. Doi ani mai târziu a facut crima”. Cu lacrimile siroind pe obraji, femeia ne-a marturisit ca fiul ei nu a mai dat un semn de viata, de 11 ani: ,,Cred ca-i mort. N-a trimis o scrisoare, n-am mai auzit nimic de el. In ultima perioada l-am visat de multe ori, iar preotul mi-a zis ca e de rau. Zicea ca mai bine i-as face slujbe de pomenire, ca sigur nu mai e in viata. Daca, totusi, traieste, si il va prinde Politia, nu pot spune decit atit: a facut-o, n-are decit sa plateasca pentru fapta lui!”, spunea femeia la acea vreme pentru un ziar din Brăila în 2005.

 ,,Brăileanul” se pare că părăsise teritoriul Romaniei, și  a fost dat în urmărire internațională și acum este cap de listă, situându-se printre infractorii extrem de periculoși.

sursa Poliția Română

Gândul

Recomandările redacției