Cartea prințului Harry, disponibilă și în librăriile din Arad.

După apariția documentarului „Meghan & Harry” pe Netflix, în care ducii de Sussex au făcut unele dezvăluiri compromițătoare despre familia regală britanică, de câteva zile a apărut și volumul de memorii al prințului Harry, care stârnește o furtună și mai mare asupra Palatului.

Cartea prințului Harry, disponibilă și în librăriile din România

În România, cartea prințului Harry, intitulată „Rezervă”, a fost lansată luni 10 ianuarie și este disponibilă în librăriile din toată țara, inclusiv la Arad. De asemenea, volumul de memorii al ducelui de Sussex poate fi achiziționat și în format digital, existând chiar și o variantă audio. Cartea costă 99 de lei în format fizic, iar audiobook-ul se vinde cu 50 de lei.

Rezervă răzvrătită

Titlul cărţii provine dintr-o zicală veche în cercurile regale şi aristocratice: că primul fiu este moştenitor al titlurilor, puterii şi averii, iar un al doilea este, prin urmare, o rezervă, dacă i se întâmplă ceva primului născut.

În carte sunt detaliate povestea de iubire pe care ducele de Sussex o trăiește alături de soția sa, Meghan Markle, dar și întâmplări care au legătură cu familia regală, unele dintre ele fiind considerate cu adevărat șocante, conform ego.ro.

Spre exemplu, Harry a dezvăluit cum, în 2019, fratele său, prințul moștenitor William, l-a trântit la podea în urma unui conflict. Scandalul a pornit după ce William a numit-o pe Meghan „dificilă” și „nepoliticoasă”. Confruntarea a escaladat, scrie Harry, până când William „m-a prins de guler, mi-a rupt colierul şi… m-a trântit la podea”.

De asemenea, un alt episod controversat este legat de nașterea sa. Atunci când Harry a venit pe lume, regele Charles, i-a spus sprințesei Diana, soția sa pe atunci: „Minunat! Acum mi-ai oferit un moştenitor şi o rezervă, treaba mea este gata”.

Presa din Marea Britanie nu a ratat ocazia de a ridiculiza și critica autobiografia ducelui de Sussex, acuzându-l că încearcă să distrugă familia regală britanică după ce s-a mutat împreună cu Meghan Markle și fiul lor, Archie, în California, moment în care au renunțat și la îndatoririle regale.

Rezerva Harry a mărturisit în carte că a crescut pe fondul speculațiilor în legătură cu adevăratul său tată, care ar fi fostul iubit al Prințesei Diana. Regele Charles, se pare, că i-ar fi plăcut să facă aceste comentarii răutăcioase despre originea lui ducelui de Sussex.

Regele Charles a făcut „glume sadice despre tatăl adevărat”

Prinţul Harry a scris în cartea sa: „Pai îi plăcea să spună povești, iar acesta a fost unul dintre cele  preferate din repertoriul său. Cine știe dacă sunt cu adevărat Prințul de Wales? Cine știe dacă sunt chiar tatăl tău adevărat? Râdea și râdea, deși era o glumă remarcabil de nefastă, având în vedere zvonul care circula tocmai atunci că tatăl meu real era unul dintre foștii iubiți ai mamei: maiorul James Hewitt. O cauză a acestui zvon a fost părul roșu în flăcări al maiorului Hewitt, dar o altă cauză a fost sadismul tatălui meu”, a scris Harry în cartea sa.

Maiorul James Hewitt, posibilul tată al lui Harry?

Prințul Harry a lucrat în ultimul an la documentarul difuzat de Netflix, dar și la o carte autobiografică, ce urmează să fie lansată în câteva zile. În cartea „Spare”, Harry atinge o serie de subiecte sensibile și controversate care i-au marcat copilăria, adolescența și maturitatea. Unul dintre acestea are legătură cu zvonurile care au circulat cu privire la identitatea lui.

Harry povestește în carte că atunci când era mic, tabloidele scriau că nu ar fi fiul biologic al lui Charles. Până și actualul rege făcea glume pe seama acestui subiect, chiar dacă nu de față cu fiul său. Au circulat zvonuri că Harry ar fi băiatul unui maior pe nume James Hewitt, cu care mama sa, Diana, ar fi avut o aventură extraconjugală, conform evz.ro.

Recomandările redacției