Odată cu înghețarea întregului fotbal ju­dețean, nu mai sunt echipe care vor retro­grada din primele două eșaloane județene. Sigur, toate combatantele trebuie să se reînscrie în noua stagiune, iar cele din Liga a IV-a au de respectat și câteva criterii necesare participării, cel mai important fiind legat de cele două echipe de juniori angrenate în competițiile AJF.
Formularea de dupa ședința CEX de joia trecută pentru noua ediție a Ligii a IV-a este: „Maxim 14 echipe participante”, dar ele pot fi și… 11. De ce? Fiindcă echipa campioană, Victoria Zăbrani, poate ajunge în Liga a III-a după barajul în trei cu reprezentantele județelor Caraș-Severin și Gorj, iar formațiile ce au câștigat cele două serii ale Ligii a V-a sunt încă la ora calcuelor.
Șoimii Lipova și așa are cheltuieli importante la nivelul Ligii a III-a și, oricât de mult și-ar dori să-și ruleze tinerii în primul eșalon județean, trebuie să fie atentă la cifre. Epidemia de coronavirus are repercursiuni asupra economiei mondiale, iar banii vor fi mai puțini inclusiv în domeniul sportului. Cum prioritate are, evident, participarea în competiția organizată de FRF, e posibil ca „alb-albaștrii” să spună pas. Decizia finală s-ar putea lua până la finalul săptămânii. La rând, în Seria A, vine Semlecana Semlac, formație care – însă – a refuzat chiar vara trecută locul din Liga a IV-a din postura campioanei.
Dincolo, câștigătoare după „înghețare” este Viitorul Șepreuș. Ar fi prima participare în Liga a III-a din istoria comunei, însă nimic nu este sigur la această oră. Noutăți ar putea apărea la finalul acestei săptămâni, când toți factorii de decizie, autoritățile locale, sponsorul echipei, Agro-Banat și vestiarul, reprezentat de antrenorul Gheorghe Jurcoi și de profesorul Purtan se pun la masa discuțiilor. Dacă Șepreușul va refuza, va fi întrebată de „sănătate” Frontiera Pilu, care – însă – și-a manifestat public opțiunea pentru rămânerea în Liga a V-a.
Mai există și o discuție în jurul UTA-ei II. Dacă prima echipă promovează în Liga 1, conform regulamentului, echipa emblemă a județului poate solicita un loc în eșalonul terț pentru „satelitul” său. Din informațiile noastre, tot din chestiuni de ordin financiar, acest lucru nu se va întâmpla, astfel că UTA II va continua, în proporție de 90%, în Liga a IV-a.

Recomandările redacției