Darius Bogdan Vâlcov a fost arestat de autoritățile italiene în localitatea Portici, provincia Napoli din Campania (Italia).  Acesta era căutat la nivel mondial, după ce România a emis un mandat de arestare pe numele său.

Darius Vâlcov, fost primar în Slatina și fost ministru al Finanțelor, s-a predat la o secție de poliție locală din apropiere de Napoli, Italia. El are de ispășit în România o condamnare la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor”.

Darius Vâlcov s-a predat autorităților italiene din localitatea Portici, provincia Napoli, informează B1 TV, care citează presa locală. El e vizat de un mandat european de arestare după ce, în România, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

În 2018, un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl condamnase în primă instanţă la 8 ani de închisoare, numai, recent, aceasta a decis desființarea, în parte, a deciziei, așa că Vâlcov a rămas cu o sentință de 6 ani.

La percheziții, procurorii au găsit o adevărată comoară – peste 1,3 milioane de lei, 90.000 de euro, trei lingouri de aur, în greutate de trei kilograme, și 172 de tablouri, unele dintre fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparținând lui Vâlcov.

Potrivit unor surse Agerpres, Vâlcov ar fi plecat în Italia acum câteva luni. De altfel, acesta nici nu s-a mai prezentat la ultimele termene de judecată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției