cuplu_plimbare_romantismRelaxarea şi calmul sunt cele mai bune remedii pentru orice relaţie cu probleme, inclusiv pentru căsnicii.
Căsnicia ta are probleme? Relaţia ta are nevoie de resuscitare? A intrat în „moarte clinică” şi la „reanimare” se lucrează intens pentru a o repune pe picioare? Nu intra în panică. Avem noi antidotul!Ca să fim bine înţelese, încă de la început, ţin să spun că ceea ce va urma să citeşti e valabil doar dacă eşti convinsă că El merită o a „n-şpea” şansă. Căci, odată ce relaţia voastră a ajuns într-un asemenea impas, înseamnă că şansele ca ea să îşi revină sunt reduse, însă nu inexistente. Important este ca această căsnicie să se fi bazat pe o mare iubire. Şi când spun asta, nu mă refer numai la pasiunea înflăcărată de la începuturi, nici la atracţia fizică, ci la acele sentimente profunde care îi fac pe oameni să-şi dorească să îmbătrânească unii alături de ceilalţi. Dacă acesta e motivul pentru care v-aţi unit destinele, cu ceva vreme în urmă, iar acum rutina şi problemele cotidiene eclipsează tot ce a fost frumos cândva, leacurile noastre au efect garantat. A se respecta cu stricteţe reţeta şi instrucţiunile de „prospect”!

Te simţi dezamăgită, frustrată, fără chef şi puterea de a continua. Cu toate astea, nici nu prea-ţi vine să renunţi cu una, cu două. Te-ai obişnuit deja cu certurile din nimic şi cu singurătatea în doi. Dar, vorba aceea: „rău cu rău, dar mai rău e fără rău”. Hei, trezeşte-te la realitate! Parcă îţi făcuseşi zeci de planuri odată, în care fericirea juca rolul principal. Cum de ai ajuns să gândeşti aşa? Ia frâiele situaţiei în mâini şi dă-i bice! E nevoie de o schimbare radicală, dacă nu chiar de mai multe. Iată ce ai de făcut:
1. Relaxează-te!

Deşi ai fi tentată să crezi că totul trebuie să decurgă precipitat şi foarte rapid în această primă fază a tratamentului, e cazul să afli că relaxarea e cel mai important medicament pentru orice fel de afecţiune. Prin urmare, trage aer adânc în piept, închide ochii şi… visează. Dacă el face parte din acest vis, pregăteşte-te pentru a doua pilulă.

2. Uimeşte-l!

S-a obişnuit să „dai din gură”, dar nu te vede în stare să-ţi şi pui în practică ameninţările. „Te părăsesc într-o bună zi şi îmi iau lumea-n cap!”, „O să mă comport şi eu cu tine, de-acum înainte, la fel cum o faci tu cu mine&” sau clasicul „Plec la mama” fac parte deja din rutina zilnică. Acum e momentul să-l şochezi, ca să-şi dea seama cu cine are de-a face. Aruncă-i vorba şi pune-o în practică. Nu trebuie să-ţi fie teamă! După cum am spus mai sus, dacă te iubeşte, va fi uluit şi astfel îi vei da prilejul să-şi pună ordine în gânduri. Şi să vezi atunci cum orgoliul dispare! A funcţionat? Să trecem la a treia pilulă!

3. Îndrăzneşte!

Mica pauză ar fi trebuit să facă loc în sufletele voastre unui nou val de pasiune. Ca rezultatul să fie cel scontat, schimbă-te radical. Erai roşcată? Vopseşte-ţi părul brun sau blond, tunde-te modern! Adoptă un machiaj pe care nu ai mai avut curajul să-l încerci, dar ai grijă să nu fii vulgară! Îmbracă-te cu haine provocatoare, poartă lenjerie sexy, dar de bun-gust, decente. Fă-ţi curajul de a nu găti câteva zile, de a nu te ocupa de treburile casnice şi de a-ţi petrece timpul liber cu prietenele, la coafor, la o terasă, la un salon. Asta îl va pune cu siguranţă pe gânduri, îi va retrezi dorinţa şi… să luăm încă o pilulă!

4. Comunică!

Aşa cum îţi vin vorbele cu mare uşurinţă la nervi, încearcă să le găseşti şi în aceste momente de calm. Vorbeşte rar, suav dar suficient de tare, cu zâmbetul pe buze. Nu fă reproşuri, nu-l învinovăţi, spune-i pe şleau ce vrei. Dacă nu se va conforma, îţi vei vedea de drum. Aceasta e ameninţarea! Păţit, acum te va crede şi se va supune.

Să-ţi mai spun că nu mai e loc de inhibiţii şi prejudecăţi pentru clipele de amor ce vor urma? Ultima pilulă vă aşteaptă!

5. Porneşte la drum!

De când nu aţi mai fost undeva, doar voi doi, departe de rude, de stres, de grijile casei? Acum e cel mai bun moment! Luaţi-vă valiza şi porniţi la drum. Destinaţia? Nu contează! Important e să vă simţiţi bine împreună. Poate fi vorba chiar şi de o noapte la un hotel, în oraşul vostru. E altceva! Şi dacă tot v-aţi revitalizat relaţia, nu vă culcaţi pe-o ureche! Trebuie să faceţi din acest tratament un mod de viaţă, un regim de lungă durată. A se consuma până la adânci bătrâneţi!

Sursa: Cum salvezi o căsnicie cu probleme – Relaţii | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/cum-salvezi-o-casnicie-cu-probleme-36974.html#ixzz2gN88TsIc

Recomandările redacției