Consiliul FIFA a decis astăzi că ediția din 2030 a Cupei Mondiale va avea loc în Spania, Portugalia și Maroc. Totuși, turneul va fi primul care se va disputa pe trei continente, deoarece Uruguay, Argentina și Paraguay vor găzdui și ele câte un meci, pentru a sărbători centenarul competiției care a început în 1930.

„Consiliul FIFA, care reprezintă întreaga lume a fotbalului, a decis în unanimitate să sărbătorească centenarul Cupei Mondiale, a cărei primă ediție s-a jucat în Uruguay în 1930, în cel mai potrivit mod. Așadar, o sărbătoare va avea loc în America de Sud, iar trei țări – Uruguay, Argentina și Paraguay – vor organiza fiecare câte un meci de la Cupa Mondială din 2030. Primul dintre acestea se va desfășura bineînțeles pe stadionul unde a început totul, miticul Estádio Centenário din Montevideo, tocmai pentru a sărbători centenarul Cupei Mondiale. De asemenea, Consiliul FIFA a decis în unanimitate că singura candidatură pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2030 va fi cea a Spaniei, Portugaliei și Marocului” a declarat președintele FIFA, Gianni Infantino.

De asemenea, organizația a anunțat că pentru ediția din 2034 vor putea candida doar țări din Asia și Oceania, datorită principiului de rotație între confederații.

Următoarea Cupă Mondială, cea din 2026, se va desfășura în SUA, Mexic și Canada.

Recomandările redacției