Elevii de liceu pot participa la cursuri de vară gratuite în Statele Unite ale Americii, după cum anunță Biroul de Diplomație al Ambasadei S.U.A. Este vorba despre bursa Benjamin Franklin, având toate costurile plătite.

Termenul limită până la care elevii se pot înscrie este 20 februarie, ora 23:59.

Programul va avea o durată de o lună și se va desfășura în perioada 24 iunie-22 iulie 2023. Elevii vor putea învăța despre politicile publice, democrație, economie și dezvoltarea societății civile în SUA. Cursurile vor avea loc la Universitatea Purdue din West Lafayette, Indiana.

Costurile vor fi acoperite pentru toate activitățile din SUA ale schimbului, inclusiv cheltuielile de călătorie în țară și internaționale. Se va selecta un candidat pentru fiecare țară. La nivel mondial vor fi selectați până la 45 de bursieri.

Condiții de participare

Elevii care doresc să se înscrie în acest concurs de selecție trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

au cetățenie română;

au minimum 16 ani și maximum 18 ani;

au un nivel ridicat de cunoaștere a limbii engleze;

sunt creativi, implicați civic și cu rezultate școlare bune;

demonstrează interes față de tematica programului;

sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local după terminarea cursurilor Benjamin Franklin.

Cum se face înscrierea

Dacă elevii nu primesc un formular de la școală, atunci trebuie să-l solicite la adresa de e-mail alexandrescui@state.gov. În cazul formularul nu este primit în termen de 24 de ore în zilele lucrătoare (luni-vineri), candidații trebuie să sune la 0040-721 288 797, între orele 10:00 – 16:00.

Termenul limită până la care elevii de liceu pot să trimită formularele completate este luni, 20 februarie 2023, ora 23:59.

Sursa edupedu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției