Un cutremur subacvatic cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter s-a produs miercuri în apropiere de Taiwan. Pentru scurt timp au fost emise avertismente de tsunami pentru Taiwan, precum şi insulele japoneze Okinawa şi în Filipine. Mai multe persoane sunt blocate, după ce cel puţin 26 de clădiri s-au prăbușit, iar 9 persoane au fost rănite pe o autostradă, transmite CNN.

Există informaţii că există persoane blocate în şapte dintre clădiri, a adăugat CEOC. Printre clădirile prăbuşite 15 sunt din comitatul Hualien, în apropiere de epicentru, a precizat CEOC.

Cutremurul a afectat, de asemenea, alimentarea cu energie electrică, peste 91.000 de gospodării fiind lipsite de electricitate, a precizat CEOC, adăugând că firma Taipower Company, operată de stat pe insulă, lucrează în prezent pentru a rezolva problema. Cutremur de 7,4 în Taiwan.

De asemenea, CEOC a precizat că unele servicii feroviare din estul Taiwanului au fost suspendate, dar se estimează că acestea vor fi din nou operaţionale până la sfârşitul zilei.

Preşedintele taiwanez dă instrucţiuni administraţiei pentru a oferi asistenţă în urma cutremurului Preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, a declarat că a „instruit imediat administraţia să se ocupe de situaţie şi să înţeleagă impactul local cât mai curând posibil”. De asemenea, Tsai a instruit administraţia să „ofere asistenţa necesară şi să colaboreze cu guvernele locale pentru a minimiza impactul dezastrului”, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției