La inițiativa Federaţiei Internaţionale a Dentiştilor, Ziua Mondială a Sănătăţii Orale este marcată, în fiecare an, pe data de 20 martie cu scopul de a promova intervenții eficiente pentru sănătatea orală.

În luna martie, campania cu tema ”Sănătatea orală” sub sloganul ”Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!” continuă să fie promovată tot mai multor preșcolari din gradinițele  din județul Arad, de către  doctor Carmen Avram  de la Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad.

Au fost distribuite materiale promoționale, precum mostre de periuțe și pastă de dinți.

La activitate au participat asistenți medicali comunitari și mediatori sanitari.

Campania a fost prezentată cu ajutorul materialelor media, precum prezentari PowerPoint, fotografii, postere, pliante dar

Cariile dentare și boala parodontală reprezintă o problemă majoră de sănătate publică ce afectează direct calitatea vieții, prin pierderea dinților naturali (30% dintre europenii cu vârste cuprinse între 65 și 74 nu au dinți naturali), conform OMS.

Mai mult de jumătate dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 8 ani au avut o carie la cel puțin unul dintre dinții de lapte (primari).

Mai mult de jumătate dintre adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani au avut o carie la cel puțin unul dintre dinții permanenți. Programele care integrează sănătatea orală și prevenirea bolilor cronice sunt benefice și s-au dovedit eficient

Recomandările redacției