Formația clujeană s-a prezentat la partida de la Arad, în cadrul etapei
a VI-a Ligii Elitelor Under 16,  cu un singur punct acumulat în acest sezon. „Zestrea” nu s-a îmbunătățit nici după duelul de pe arena din Sînicolaul Mic, ba chiar „Mihai Georgescu” a suferit o înfrângere greu de digerat.
A fost meciul „dublelor” pentru „alb-roșii”, care au punctat prin câte un fotbalist din fiecare compartiment: Dennis Lazăr, Toma și Vasile. A fost 6-2 (1-0) pentru arădeni, care au evoluat în formula: Mara (60 Mureșan) – Lazăr, Iuga, Rogojan, Revesz (70 Savin) – Pop, Brăniștean – Marger, Vasile, Varga (55 Adam) – Toma. „Am practicat un joc bun,  dar nu are rost să ne umflăm în pene. Trebuie să recunoaștem că adversarul este unul destul de modest, și-a schimbat destul de mult componența față de anul trecut, când a terminat destul de sus în clasament, dar a jucat și o semifinală de Cupă. Mă bucur, totuși, că azi am avut chef de fotbal și am jucat serios până la final, iar rezultatul e o consecinț firescă a acestui fapt”, a explicat Dan Oprescu, unul dintre tehnicienii de la UTA II.
Dincolo de rezultatul de duminică și parcursul în general pozitiv de la întrecerea de Liga Elitelor, trebuie să consemnăm și problemele de efectiv cauzate, printre altele, și de două decizii radicale. Portarul Răzvan Stanciu și atacantul Răzvan Țurcanu nu s-au mai prezentat la antrenamente săptămâna trecută și, din câte se pare, doresc să abandoneze activitatea sportivă de performanță. „Din punctul meu de vedere, e vorba și
despre un test psihic pe care jucătorii în cauză l-au căzut. Până la urmă, e de competența antrenorilor să decidă pe cine să folo­sească meci de meci, iar dacă unul sau altul renunță atât de ușor la fotbal, la doar 17-18 ani, doar fiindcă nu a fost introdus pe teren, înseamnă că nu e făcut pentru acest sport. Nici eu și nici colegii mei nu o să cedăm la presiunea pe care încearcă să o pună copiii și părinții lor asupra noastră prin astfel de decizii. Și mai cred că părinții care le dau apă la moară copiilor lor încurajându-i să se lase nu le fac deloc bine, dimpotrivă”, a menționat Oprescu.
Un al treilea fotbalist despre care se aude că nu ar mai dori să continue la UTA este Mădălin Moza, care, la 19 ani nu mai are dreptul să evolueze la Elite, iar în Liga a III-a a fost utilizat doar sporadic.

Recomandările redacției