Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II  împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu peste 16 tone de deșeuri.

Şoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar conduse de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese auto și cauciucuri second-hand de la o societate comercială din Marea Britanie pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 16.532 kg de deșeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu a permis accesul pe teritoriul  României pentru acest mijloc de transport.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției