Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor, nu au permis intrarea în ţară a patru automarfare încărcate cu aproximativ 59 tone de deșeuri.

Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Borș II și Nădlac II au efectuat în data de 12.02.2024, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare conduse de doi cetățeni români și doi maghiari. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, aluminiu, metale neferoase, mobilier second-hand și diverse bunuri, de la diferite societăți comerciale din Ungaria, Italia, Germania și Austria pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor şi Arad.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 58.650 kg deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției