Despre cum a călcat Cioloș pe BEC, căutându-și-o cu lumânarea

0
379

Șoc, halucinant, incredibil namaipo­menit! Puteți să adăugați orice hiperbolă vă dorește inimioara, care tresaltă la citirea știrilor de pe site-urile de știri sau ale elucubrațiilor de pe facebook. Alianța electorală USR minus PLUS, prin minus înțelegându-se acea cratimă nevinovată, evitată cu dibăcie de către Cioloș și Barna, a luat-o rău de tot în freză, BEC, adică Biroul Electoral Central, respingând înscrierea acesteia în cursa electorală pentru alegerile europarlamentare. Motivul este unul de-a dreptul pueril: nici Cioloș, nici Barna nu sunt președinți ai celor două partide! Ambii spun că atacă decizia BEC la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar este la mintea cocoșului că aceasta nu le va da câștig de cauză, din moment ce toți cei 5 judecători ai ÎCCJ care fac parte din BEC au votat împotriva înscrierii alianței.
Urmarea va fi, cel mai probabil, candidaturi separate ale celor două partide, cu șanse foarte mari ca niciuna dintre ele să nu atingă pragul de 5%. În ciuda sondajelor umflate cu pompa, nici USR nici PLUS nu au structuri în teritoriu, nu au primari, nu au organizații, așa că amețitoarea cifră de 20% este o poveste de adormit copiii. Prevăd că nici USR nici PLUS nu vor face pragul. Beneficiarul direct va fi, desigur, PNL, sluga preaplecată a PPE, familia politică europeană afectată grav de lipsa unei doctrine și, încă, controlată de către Merkel, fuhrerul fără mustață, care, așa cum am aflat din surse demne de încredere, doar a simulat retragerea din prima linie a politicii europene, iar acum coace revenirea în forță, țintind nici mai mult nici mai puțin decât preșe­dinția Comisiei Euro­pene! Este de la sine înțeles că, în România, cel mai vrednic slujitor al PPE, adică așa-zisul PNL, trebuie sprijinit. Cum altfel decât scoțând din cursă toate partidele care au pretenția că sunt liberale, dar sunt acaparatoare de voturi de la cei dezamăgiți de PNL?
Mi-e greu să cred că Cioloș și Barna nu știau dinainte că nu au cum să facă această alianță electorală, că BEC le va respinge înscrierea. Amândoi au țipat că este o manevră a PSD, care vede în această alianță dușmanul de moarte. Aiurea, PSD-ului chiar îi convine ca ali­anța să fure cu toptanul voturi de la PNL, adică de la PPE.
Manevra PNL, cu sprijinul necon­di­ționat al PPE, riscă un pericol imens: nici PLUS, nici USR nu și-au manifestat apetența pentru înscrirea în PPE. S-ar putea foarte bine ca și unul și celălalt să o cârmească spre naționalism, simțind că acolo este o pită de mâncat. Mai ales că niciun partid politic din România nu s-a învrednicit să exploateze expansiunea acestui curent, din ce în ce mai puternic în Europa. Atâta vreme cât naționalismul este taxat drept șovinism, cât drepturile unei nații de a-și decida viitorul, sunt ta­xate drept derapaje de la valorile europene, Uniunea Europenă nu este altceva decât o butaforie, o minciună îngrozitoare, care mistică adevărul, traducând obligațiile prin drepturi ! Iar dacă Cioloș, în lupta lui cu stăpânii de la Berlin și Bruxelles, va ști să exploateze aceasta temă, s-ar putea să treacă prgaul electoral. Deși, repet, mă îndoiesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.