Anul trecut seteta a făcut ravagii în multe zone din țară. Și județul Arad a avut mult de suferit de pe urma lipsei apei din sol, fiind afectate peste 60 de comune din județ.

Președintele CJ trage un semnal de alarmă despre acest fenomen tot mai întâlnit în zona noastră și precizează că este necesară dezvoltarea unui amplu sistem de irigații în județ. ,, O problemă privind viitorul și siguranța județului Arad: anul trecut, în 61 de comune din județ a făcut ravagii seceta. Cred că o reacție firească va fi dezvoltarea rețelei de irigații, și în acest sens voi invita la o discuție tehnică primarii, Direcția Agricolă, Grupurile de Acțiune Locală, AFIR și APIA, pentru a găsi soluții, a  îndruma și a ajuta fermierii.

Dacă e să analizăm științific datele hidrologice și hidrogeologice, vom vedea că în ultimii 20 de ani suntem chiar într-o continuă perioadă de secetă, din când în când întreruptă de ani mai normali sau mai ploioși, susține Ionuț Minea, conferențiar universitar la Facultatea de Geografie și Geologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași”, transmite președintele CJ, Iustin Cionca.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției