UTA s-a despărțit în această iarnă de Aly Abeid, plecat la CFR Cluj, și Denis Dumitrașcu, care a semnat cu Gloria Buzău, iar singurul fundaș stânga de meserie din lot a rămas Răzvan Trif, fotbalist adus în această iarnă care a debutat însă doar acum două zile, în meciul cu Rapid. Așadar, Mircea Rednic a fost nevoit să improvizeze și l-a folosit în aproape toate partidele pe Diogo Rodrigues, la bază fundaș dreapta, care s-a descurcat excelent din punct de vedere defensiv și chiar a contribuit și în atac, marcând un gol în victoria cu Sepsi.

„E primul sezon în care joc pe partea stângă, bineînțeles că încerc să-mi îmbunătățesc piciorul stâng, e important, pentru că uneori nu pot centra cu dreptul. Nu știu dacă voi juca în continuare în stânga, dar vreau să joc, acesta este cel mai important lucru. De obicei, joc pe dreapta, dar pot să joc și în stânga. Căpușă centrează bine, e adevărat. E important, atât eu, cât și el oferim centrări de calitate, din care creăm ocazii. Echipa este cea mai importantă” a declarat portughezul.

Arădenii sunt implicați în continuare în lupta la play-off, chiar dacă Universitatea Cluj este favorită acum la locul 6, în urma rezultatelor înregistrate în runda trecută. Mâine, de la ora 14:00, „roș-albii” vor juca la Arad cu FC U Craiova, formație care a rămas fără antrenor acum trei zile, după demiterea italianului Giovanni Costantino. „Meciul de mâine va fi unul dificil, cum au fost cele din ultima perioadă, dar jucăm acasă, avem nevoie de trei puncte pentru că am pierdut ultimul joc și avem în continuare obiectivul de a ajunge în play-off. Acum nu depindem doar de noi, trebuie să vedem rezultatele celorlalte echipe, dar visăm în continuare la play-off. Cred că ultimul meci a fost un accident, rezultatul nu a fost corect, am intrat bine în repriza a doua. Vrem ca și la acest meci să avem atitudinea pe care am avut-o în repriza a doua de miercuri, pentru că vrem să continuăm să învingem și să avem rezultate pozitive. Știu că atunci când o echipă își schimbă antrenorul, se dorește o reacție din partea jucătorilor, iar ei vor să arate noului antrenor că vor să joace. Vor veni aici cu toate forțele, dar noi suntem pregătiți și trebuie să ne facem treaba și să îi oprim” a spus Rodrigues.

Lusitanul a fost integralist în cele patru victorii obținute de arădeni în acest an, dar la meciul de miercuri cu Rapid a fost înlocuit în minutul 85, din cauza unor probleme medicale: „Personal, am simțit niște dureri în ultimul meci, de aceea am cerut schimbarea, voi vedea astăzi la antrenament cum mă simt. Craiova a avut o zi în plus de odihnă, dar cred că echipa va da totul”

Joao Pedro a semnat cu UTA în ianuarie și a devenit al doilea portughez din lot, după Rodrigues. Până acum, mijlocașul a jucat în doar patru partide și o singură dată a fost titular: „Am vorbit cu el înainte să vină aici, m-a întrebat despre echipă. Are nevoie de mai mult timp pentru a fi pregătit să joace. Cred că este fericit, dar vrea să joace mai mult, ca orice jucător. Acum este concentrat pe echipă și vrea să ajungem în play-off, ca și restul coechipierilor”

Rodrigues a jucat în 21 de partide pentru UTA în actualul sezon de Superligă, în care a înscris o dată, oferind și o pasă decisivă.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției