Tribunalul Arad l-a condamnat la trei ani şi şase luni de luni de închisoare pentru trafic de influenţă pe Florea Dascălu, fost director al Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Acesta a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar în care era acuzat şi de luare de mită, infracţiune pentru care a fost însă achitat.

Potrivit sentinţei pronunţate luni, Florea Dascălu, care nu avea antecedente penale, a fost condamnat la trei ani închisoare pentru trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale) şi la un an şi jumătate de închisoare pentru infracţiunea de „permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată”. Instanţa l-a achitat pe inculpat pentru infracţiunea de luare de mită.

Prin contopirea pedepselor, s-a stabilit pedeapsa cea mai grea, de trei ani închisoare, la care s-a adăugat sporul de şase luni închisoare (1/3 din totalul celeilalte pedepse de 1 an şi 6 luni închisoare), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de trei ani şi şase luni de închisoare, în regim de detenţie.

Complementar, instanţa a decis ca lui Dascălu să-i fie interzise anumite drepturi timp de trei ani. Sentinţa poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției