În urma cu doi ani întreaga țară a fost șocată, când, mașina unui om de afaceri din Arad a explodat, în dimineața de 29 mai 2021, provocând moartea violentă a șoferului. Până în momentul de față nu s-a aflat cine este în spatele acestei întâmplări, chiar dacă a mai existat câte un cerc de suspecți.

Ioan Crişan a murit sâmbătă, 29 mai 2021, după ce maşina pe care o conducea a explodat. Necropsia a confirmat identitatea omului de afaceri şi arata că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer.

În data de  31 mai 2021, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, la omor cu premeditare.

La acea vreme anchetatorii luau în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă. De atunci și până acum s-a lăsat tăcerea asupra acestui caz.

Reamintim că omul de afaceri Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

În atac a fost folosit un exploziv de mare putere, potrivit concluziilor procurorilor. În cei doi ani au fost 400 de audieri, 35 de percheziții și 18 expertize, iar procurorii nu au numit oficial niciun suspect. Ancheta se desfășoară în continuare in rem.

 

Recomandările redacției