Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat 23 de cetăţeni din Bangladesh și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două autoutilitare conduse de cetățeni români.

Șoferii celor două mijloace de transport sunt cercetați pentru infracțiunea de trafic de migranți.

În data de 28.01.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean român, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje plastificate pentru o societate comercială din Franța.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 13 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, iar cea mai mare parte dintre aceştia au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale. Toţi intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit pentru o autoutilitară condusă de un cetățean român ce se deplasa pe ruta România – Austria, fără a transporta marfă.

În urma controlului, colegii noștri au descoperit, în compartimentul destinat mărfii, 10 persoane. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că 7 dintre aceștia sunt cetățeni din Bangladesh, iar 3 sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 22 și 45 de ani.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trafic de migranţipentru șoferii români și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.       

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției