Două aeronave TAROM au plecat spre Tel Aviv, sâmbătă seară, pentru cetățenii români prinși în zona de conflict. Cele două zboruri care au decolat la 21:14 și la 21:34 sunt așteptate să ajungă înapoi la București la 03:38, respectiv la 04:00.

Compania anunță zborul RO1156, care va opera la ora 00.05 (ora Israel) în data de 08 octombrie 2023.

Pentru achiziționarea biletelor, oamenii sunt îndrumați să apeleze Call Center: (004) 021 9978 / (004) 0800 500 131 (TelVerde) / (004) 0371 529 000 sau să acceseze linkul https://www.tarom.ro/en/tel-aviv#booking.

Pentru fluidizarea formalităților de îmbarcare, pasagerii care se află în posesia biletelor emise pot face formalitățile de check-în online accesând link-ul:https://digital.tarom.ro/ssci/identification?lang=en-GB.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus sâmbătă că în jur de 800-900 de români se află în Israel, mulţi dintre aceştia fiind turişti, şi că se caută soluţii pentru aducerea acestora în ţară a celor care vor să revină în ţară rapid, lucru care „va fi posibil în curând”.

„Sunt destul de mulţi români în momentul acesta în Israel. Din datele pe care le avem până acum, sunt între 800-900 de români, mulţi sunt turişti, alţii sunt în pelerinaje. Deocamdată nu avem informaţii că ar fi în dificultate, dar, cum se spune, situaţia este în evoluţie şi în orice moment poate să apară ceva nou. Noi căutăm deja soluţii pentru a-i aduce în ţară pe cei care vor să revină rapid. Acest lucru va fi posibil cred în curând. Aeroportul din Tel Aviv este închis, dar se lucrează la asta”, a spus Iohannis în declarațiile comune susţinute cu omologul portughez, Marcelo Rebelo de Sousa.

Ministerul român de Externe a anunțat că a fost activată Celula de criză, care „este în contact permanent cu Ambasada României la Tel Aviv și Oficiul de reprezentare al României la Ramallah, precum și cu Delegația UE din Israel, și monitorizează atent situația din teren în vederea oferirii de sprijin cetățenilor români care solicită asistență consulară”.

sursa: realitatea.net

Recomandările redacției