ACTUALIZARE: www.glsa.ro/noapte-grea-pentru-pompierii-aradeni-care-au-lucrat-la-foc-continuu-gurahont-almas-dieci-buteni-sau-nadlac-alte-localitati-afectate-de-codul-rosu-de-furtuna/

Județul Arad se află de astăzi, 22 iunie 2024, începând cu ora 15:00, până mâine, 23 iunie, ora 06:00, sub incidența unui Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

💨 Sunt prognozate vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

❗️ Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări de apă, pompierii arădeni recomandă cetățenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

❗️ În cazul manifestării vântului puternic, cetățenii sunt sfătuiți să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care să le asigure protecția.

👨‍🚒 Pompierii militari arădeni sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte negative.

ℹ️ Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute accesând portalul fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, disponibilă gratuit în Google Play și AppStore.

AVERTIZARE Administrația Națională de Meteorologie! 22 iunie, ora 15 – 23 iunie, ora 06.00. 
În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania, precum și în nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

MESAJ 2
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 22 iunie
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat
Zone afectate: conform textului și hărții
Valul de căldură va persista și se va intensifica ușor în Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției