Prin ordonanţa din data de 05.12.2023 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi tentativa de trecere frauduloasa a frontierei.

În data de 05.12.2023, în jurul orelor 00:01, la PTF Nădlac s-a prezentat pe sensul de ieşire din Romania P. D., cetățean român, domiciliat în Bucureşti, conducând autoutilitara marca Renault înmatriculată în România, acesta deplasându-se pe ruta România – Germania cu transport de lambriuri din plastic. Cu ocazia controlului de frontieră, în baza analizei de risc, s-a efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care s-a observat că în compartimentul marfă se află un locaș special amenajat aflat sub marfa transportată, care se întinde pe aproximativ toată suprafața podelei, unde se aflau ascunse 16 persoane de origine din Pakistan.

La data de 06.12.2023 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul P.D. pentru o perioadă de 60 de zile.

Urmărirea penală continua.

Recomandările redacției