Pornit de la intersecția cu DN7 Arad-Deva, trecând prin Petriș, Corbești, Roșia Nouă, Obârșia – limită de județ și trecând în județul Hunedoara până la Vața de Jos, Drumul Regelui va înnobila harta turistică a întregii zone de Vest a țării.

După cum spune chiar primarul comunei Petriș, Ionel Berari, acest drum va reprezenta “coloana vertebrală” a dezvoltării întregii zone.
“Este cu siguranță de o importanță majoră pentru economie. Drumul facilitează legătura dintre autostradă si Valea Crișului. Nu mai vorbesc de dezvoltarea din punct de vedere turistic. Odată cu construirea drumului se va face legătura dintre Castelul de la Săvârșin cu cel din Petriș. Deja interesul pentru zonă a crescut considerabil, iar oamenii sunt dornici să iasă în natură. Drumul va fi unul în sine spectaculos. De interes sunt și băile care s-au modernizat la Vața, iar accesul va fi mult mai simplu”, ne-a declarat Ionel Berari.
Din punct de vedere istoric, drumul are o încărcătură aparte, mai ales pentru iubitorii monarhiei. Legenda spune că pe acest drum, Regele Mihai mergea cu autoturismul său la băile de la Vața. Era prin anii 1940.

Drumul Regelui, construit de cea mai veche firmă de construcții

Cu o activitate neîntreruptă din anul 2002 și obișnuită cu lucrări grele și de amploare, una dintre cele mai recente fiind Dieci – Dezna, denumită de mulți “Transalpina Aradului”, firma INTECO HOLDING va construi și Drumul Regelui.
“Este o mare responsabilitate și sunt bucuros că INTECO HOLDING va construi acest drum. Sunt convins că va depune tot efortul pentru a face o treabă extraordinar de bună. Drumul Regelui va fi o lucrare vizibilă și nu poate să iasă decât impecabil”, mai spune Ionel Berari.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției