Încă de la începutul anului, inspectorii ANPC și-au continuat verificările în marile magazine din țară, inclusiv în Timișoara.
Se pare că neregulile se țin lanț și în rețeaua de magazine Lidl România, care a primit amenzi pe bandă de la ANPC, astfel că la Timișoara vorbim despre faptul că un nou magazin Lidl România a fost închis.
Conform informațiilor furnizate din teren de către inspectorii ANPC, în urma controalelor efectuate la depozitele de marfă ale retailerului, au fost descoperite extrem de multe nereguli la o anume gamă de produse, și anume cele de făină. Inspectorii aveau să descopere că făina aflată în depozite era contaminată cu excremente de șoareci, de aici și anunțul că un nou magazin Lidl a fost închis, conform playtech.ro.
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad a desfășurat, în cursul anului trecut, o serie de acțiuni de control de verificarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor în rețeaua de hipermarketuri LIDL pe raza municipiului și județului ARAD.
Au fost controlate toate cele 9 locații LIDL de pe raza județului Arad. S-au aplicat 27 amenzi contravenționale în valoare de 395.000 lei, 7 avertismente, cărora li s-au adăugat și măsurile complementare:
-
oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor ;
-
oprirea definitivă de la comercializare a unei cantități de 440 kg – produse alimentare neconforme ;
-
6 măsuri de încetare a practicilor comerciale incorecte .
Abaterile constatate de echipele de control au fost următoarele:
-
nerespectarea procedurilor sigure la zona de back-off;
-
vitrina de mezeluri neigienizată, fructe si legume depreciate calitativ;
-
comercializare de produse expirate;
-
in zona de non food s-au regasit afișe având menționat reduceri ultimele bucati cu procent de 20%, 30%, 40% si 50% – operatorul economic nu a putut face dovada ca au existat reduceri de 20% si 40% din stocul prezentat nu arata ca sunt ultimele bucati -practica comerciala incorectă;
-
agregate frigorifice de expunere comercializare congelate neigienizate;
-
cantitatea declarata pe o serie de produse alimentare mezeluri ( BARONI, PIKOK etc) nu corespunde cu cea verificata prin cântărire;
-
comercializare de produse depreciate calitativ.