După o pauză de șapte ani, Festivalul „La izvor de cânt și dor” revine la Lipova, marcând o reluare mult așteptată a unei manifestări emblematice pentru oraș.

Întrerupt în 2016 la ediția cu numărul 35, festivalul va continua tradiția cu cea de-a 36-a ediție, care se va desfășura duminică, 26 mai, în Stațiunea Băile Lipova.

 

Concursul Festivalului „La izvor de cânt și dor” este dedicat copiilor și tinerilor soliști vocali cu vârsta cuprinsă între 13 și 25 de ani. Participanții vor concura în două probe specifice acestor manifestări: un cântec doinit sau baladă fără acompaniament orchestral și un cântec ritmat cu acompaniament, ambele din zona reprezentată de concurenți.

După concurs, publicul va avea ocazia să se bucure de un spectacol folcloric deosebit, în care vor evolua formațiile de dansuri Băgrinul din Săvârșin, Datina din Chesinț și Cununa sânzienelor din Bârzava.

Recitalurile vor fi susținute de artiști renumiți precum Liliana Laichici, Adrian Stanca și fiica lui Oana, Voichița Suba, Alexandru Pop Zărăndean, Florin Ionaș și fiica lui Claudia, Ramona Miheț, Claudiu Jula și Lele Crăciunescu. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Rapsodia din Arad, condusă de profesorul Vasile Rus.

Evenimentul va începe la ora 15:00, duminică, 26 mai, în stațiunea Băile Lipova, iar intrarea va fi liberă. Organizatorii doresc să readucă acest festival în atenția comunității, menținându-l ca pe un punct de referință al culturii și tradițiilor locale.

”Primăria orașului Lipova și Consiliul Local Lipova, în parteneriat cu Stațiunea „Băile Lipova” vă invită stimați cetățeni la binecunoscutul Festival-concurs al orașului Lipova – „LA IZVOR DE CÂNT ȘI DOR” – EDIȚIA 36.
După o pauză de câțiva ani, mult iubitul și tradiționalul festival de muzică populară revine la Lipova, aducând un spectacol folcloric deosebit în fața publicului care îndrăgește muzica populară românească.
Artiști și ansambluri de mare valoare vor păși pe scena din Stațiunea „Băile Lipova”, pentru a oferi o seară memorabilă tuturor celor prezenți, iar tinerii concurenți talentați se vor prezenta în fața publicului și a juriului pentru a-și dovedi calitățile muzicale și pentru a obține un loc pe podiumul festivalului.
Vă așteptăm stimați cetățeni alături de noi, pentru a petrece românește, pe ritmuri populare și tradiționale, la Lipova, în Stațiunea „Băile Lipova”!”, transmit autoritățile din Lipova.

Reluarea Festivalului „La izvor de cânt și dor” reprezintă nu doar o continuare a tradiției, ci și o oportunitate pentru tinerii talentați de a-și demonstra abilitățile vocale și de a contribui la conservarea patrimoniului cultural local. Astfel, locuitorii din Lipova și din împrejurimi sunt invitați să participe la acest eveniment deosebit, care promite să fie o celebrare a muzicii și dansului popular românesc.

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției