După o așteptare de 35 de ani, orașul Brăila a primit, ieri, primele tramvaie noi, o investiție semnificativă în infrastructura de transport public a orașului. Vehiculele feroviare au fost achiziționate cu fonduri europene și au fost realizate la SC Astra Vagoane Călători din Arad.

Brăila se pregătește de marea inaugurare, de la Revoluție

Două tramvaie noi au ajuns în Brăila, marți, și urmează să fie supuse unor probe tehnice și de siguranță timp de două săptămâni, înainte de a fi introduse în circulație.
Această achiziție marchează un moment important pentru oraș și pentru locuitorii săi, deoarece reprezintă o îmbunătățire semnificativă a sistemului de transport public și o modernizare necesară a parcului de tramvaie vechi, conform playtech.ro.

Primarul orașului a exprimat satisfacția că licitația pentru achiziția acestor tramvaie a fost câștigată de o companie românească, ceea ce asigură că fondurile rămân în țară și contribuie la dezvoltarea industriei locale. Cele două tramvaie sosite în Brăila vor trece prin perioada de teste și verificări tehnice, iar în două săptămâni vor fi gata să servească comunitatea.

În plus, acesta nu este decât începutul, deoarece anul viitor, orașul Brăila va primi încă opt tramvaie noi, care vor fi construite tot la Astra Vagoane Călători din Arad. Această investiție în transportul public va avea un impact pozitiv asupra mobilității locuitorilor din Brăila, contribuind la creșterea calității serviciilor de transport și la modernizarea infrastructurii orașului.

„După 35 de ani, avem în Brăila primele tramvaie noi, produse la Astra Vagoane Călători Arad. Noi suntem foarte bucuroşi că licitaţia a fost câştigată de o societate din România şi astfel banii rămân în România. Pe lângă aceste două tramvaie sosite astăzi, urmează ca, anul viitor, să mai primim alte opt tramvaie, construite tot la Astra Vagoane Călători Arad”, a transmis Marian Dragomir, primarul orașului.

Primarul Brăilei a transmis că tramvaiele primite au intrat într-o perioadă de probe care va dura două săptămâni, această etapă fiind crucială pentru a se asigura că mijloacele de transport sunt pregătite pentru a fi introduse în circulație și pentru a oferi un serviciu eficient locuitorilor orașului.

Dotate cu camere video 

În timpul perioadei de probe, tramvaiele vor rula, în special, pe timp de noapte, când traficul este mai redus, pentru a efectua teste de accelerație, frânare și pentru a simula diverse defecțiuni care ar putea apărea în timpul operării obișnuite. Aceste teste vor ajuta la asigurarea siguranței și fiabilității tramvaielor în timpul circulației obișnuite.

Primarul Marian Dragomir a atras atenția asupra necesității de a le trata cu grijă și respect, subliniind că fiecare tramvai este echipat cu zece camere color de înaltă performanță, ceea ce va permite autorităților să identifice orice tentativă de vandalism sau realizarea de graffiti.

”Vreau să le atrag atenţia celor care sunt tentaţi să îşi inscripţioneze numele sau să vandalizeze aceste tramvaie, că ele sunt dotate fiecare cu câte zece camere color foarte performante, care ne vor ajuta să-i identificăm.

Noi sperăm că, ele fiind atât de frumoase, brăilenii să se îndrăgostească de aceste tramvaie şi să le respecte, pentru că este o investiţie foarte importantă pe fonduri europene”, a declarat primarul Marian Dragomir.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției