Cu emoție și respect, ne oprim să reflectăm asupra unei cariere militare remarcabile și a unui om deosebit. Colonelul Cosmin Turcuș  și-a început călătoria în uniforma militară la vârsta de 18 ani, urmând cursurile Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București.
Cariera sa militară a prins contur în anul 1998, când a fost numit adjunct comandant al Stației de Pompieri Ineu. Ulterior, în perioada 2000-2002, a ocupat funcția de comandant al Stației de Pompieri Bârzava, urmând ca din anul 2002 să ocupe diferite funcții de execuție în cadrul Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad.
De-a lungul anilor, a avansat în cariera sa, devenind în anul 2016 șeful Centrului Operațional, poziție pe care a deținut-o până în prezent.
Pentru o perioadă de timp a fost împuternicit prim adjunct al inspectorului șef și a asigurat și comanda Inspectoratului.
„Perioada în care a condus Centrul Operațional a fost caracterizată de o dezvoltare instituțională susținută și continuă. Domnul colonel Turcuș Cosmin a fost un lider dedicat, care a promovat profesionalismul, armonia și echilibrul în cadrul echipei sale.
Astăzi, cu prilejul pensionării, îi transmitem sincere felicitări pentru parcursul său profesional remarcabil.
Îi dorim sănătate deplină, fericire și o pensionare cât mai fructuoasă, petrecută alături de familie și cei dragi.
Vă mulțumim, domnule colonel, pentru contribuția pe care ați adus-o Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad și comunității arădene în acești 25 de ani de activitate.
Moștenirea lăsată inspectoratului va continua să inspire și să influențeze generațiile viitoare“, susțin reprezentanții ISU Arad.

Recomandările redacției