Astăzi, la Nyon, a avut loc tragerea la sorți a ultimei runde de calificare înaintea Campionatului European U19 de anul viitor, turneu final găzduit de Irlanda de Nord în perioada 15-28 iulie.

„Tricolorii” pregătiți de Adrian Dulcea au obținut calificarea în această fază după ce s-au clasat pe locul secund în grupa 10 de calificare, cu 5 puncte, reușind un succes, 7-0 cu San Marino, și două remize, 0-0 cu Finlanda și 1-1 cu Cehia, gazda grupei. Golul din partida cu cehii, care s-a dovedit decisiv pentru calificare, a fost marcat de utistul Rareș Pop. La ultima acțiune selecționerul i-a convocat și pe Darius Iurasciuc, fotbalist care a debutat recent în Superligă în tricoul UTA-ei, și Ionuț Anișorac, jucător împrumutat de „roș-albi” în Liga a II-a, la Chindia. În baza rezultatelor din grupa de calificare, România s-a aflat în urna a 4-a la tragerea la sorți de astăzi.

La Turul de Elită, România va face parte dintr-o grupă alături de Turcia, Germania și Croația. Meciurile se vor juca în perioada 18-26 martie, gazda miniturneului fiind Croația. Se califică la turneul final câștigătoarele celor 7 grupe de la Turul de Elită.

Programul meciurilor:

  • 20 martie: Turcia – România și Croația – Germania
  • 23 martie: Turcia – Croația și Germania – România
  • 26 martie: Germania – Turcia și România – Croația

Naționala României a mai participat la două ediții EURO U19, în 2011 și în 2022. În 2025, turneul final U19 va fi găzduit de România.

Grupă mai accesibilă la Turul de Elită U17

Tot astăzi, în aceeași locație, a avut loc și tragerea la sorți a ultimei runde de calificare înaintea Campionatului European U17 de anul viitor, turneu final găzduit de Cipru în perioada 20 mai – 5 iunie.

„Tricolorii” pregătiți de Nicolae Roșca au obținut calificarea în această fază după ce s-au clasat pe locul secund în grupa 6 de calificare, cu 5 puncte, grupă găzduită de țara noastră, reușind un succes, 3-0 cu Estonia, și două remize, 0-0 cu Norvegia și 1-1 cu Franța. Utistul Raul Stanciu a jucat în toate cele trei partide, oferind assist-ul la reușita „tricolorilor” din egalul cu Franța. În baza acestor rezultate, România s-a aflat în urna a 4-a la tragerea la sorți de astăzi.

La Turul de Elită, România va face parte dintr-o grupă alături de Țara Galilor, Bulgaria și Suedia. Meciurile se vor juca în luna martie a anului viitor, România urmând să găzduiască miniturneul. Cele opt câștigătoare de grupă de la Turul de Elită, alături de cele mai bine clasate șapte echipe de pe locul secund se califică la turneul final din Cipru.

Programul meciurilor:

  • 20 martie: Tara Galilor – România și Suedia – Bulgaria
  • 23 martie: Tara Galilor – Suedia și Bulgaria – România
  • 26 martie: Bulgaria – Țara Galilor și România – Suedia

 

România are o singură prezență la un turneu final EURO U17, la cel din 2011, găzduit de Serbia.

FOTO: UEFA

Recomandările redacției