În ultimele 10 zile, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au participat la mai multe activități de formare a preșcolarilor, elevilor de ciclu primar și liceenilor în domeniile circulației rutiere și pietonale, prevenirii consumului de droguri și protecției mediului.

Astfel, agenții de circulație ai Poliției Locale s-au întâlnit cu două grupe pregătitoare și elevii a două clase I, din cadrul Școlii “Episcop Ioan Mețianu”, cărora le-au expus teme de conduită și prevenție rutieră. Copiii au fost foarte interesați de autoutilitara din dotarea DGPL Arad, fiindu-le permis accesul în autoturism, în prezența agenților de poliție locală, care i-au învățat cum să traverseze artere străbătute de vehicule, ca participanți la traficul pietonal.

Mașina de intervenție și echipamentele din dotare au fost prezentate și adolescenților din mai multe unități școlare, în cadrul campaniei de conștientizare a efectelor consumului de droguri și substanțe psihoactive, cu ocazia Zilei Antidrog, care a fost organizată, pe platoul Palatului Administrativ, de Direcția de Asistență Socială, cu partenerii instituționali: IPJ, ISU, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Arad, Penitenciarul Arad, Inspectoratul Școlar Județean și Filiala Județeană de Cruce Roșie Arad.

Polițiștii locali au asigurat, totodată, desfășurarea activităților în aer liber organizate destinate promovării conduitei ecologice, în Parcul Aventura Voinicilor, în prezența a aproximativ 300 de elevi.

Prezența personalului DGPL Arad la aceste manifestări a urmărit transmiterea experienței acumulate în soluționarea unora dintre situații sau, cel mai adesea, în asigurarea suportului operațional pentru instituțiile statului ce reprezintă autorități naționale în circulația rutieră, contracararea consumului de droguri și protecția mediului. Grupurile de minori între 6 și 17 ani au aflat, astfel, atât despre aportul zilnic al municipalității în diminuarea unor vulnerabilități, cât și despre situațiile dificile în care copiii și tinerii pot ajunge dacă nu reflectează asupra riscurilor pe care, în orice țară, instituțiilor abilitate le gestionează fără a reuși, însă, să le elimine în totalitate.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției