Adolescenta din Oradea care și-a înjunghiat pedagogul a fost arestată pentru tentativă de omor. Fata de 16 ani va sta după gratii pentru 30 de zile.
Incidentul s-a petrecut în biroul directoarei, de față cu mama fetei. Potrivit directoarei școlii, pedagogul internatului ar fi găsit-o pe fată, după ora de stingere, cu un băiat în cameră și i-a atras atenția.

Înainte de a ajunge în biroul directoarei pentru a da explicații, fata a ascuns un cuțit în mânecă. „Momentan sunt în stare de șoc. A fost săptămâna trecută un mic incident. Am dorit să aduc la cunoștința mamei, dar fără repercusiuni. Acum, dimineață, a venit mama, mama știa din partea fetei ceea ce îi spusese fata. Noi am relatat ce s-a întâmplat și asta a fost reacția fetei”, a spus Alina Cotca, directoarea Colegiului tehnic Traian Vuia.

Potrivit presei locale, ea l-ar fi acuzat pe bărbat că i-a făcut avansuri sexuale. Profesorul a fost operat de urgență, iar acum se află internat la secția de terapie intensivă.

Eleva se număra printre cei mai buni elevi ai școlii și avea bursă de merit. Procurorii vor să afle cum a reușit ea să introducă un cuțit de mari dimensiuni în școală.

În data de 27.11.2023, în jurul orei 08.50, în timp ce afla în biroul directorului din cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, situat în mun. Oradea, inculpata minoră B.B.V, în vârstă de 16 ani, elevă în clasa a X în cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, pe fondul unor discuții contradictorii legate de anumite conduite petrecute în internatul colegiului, în care minora era
cazată, a scos un cuțit având lungimea totală de 34 cm, din care lama cu o lungime de 21 cm, pe care îl avea băgat în mâneca hainei de la mâna stângă, cu care l-a înjunghiat pe supraveghetorul de noapte al internatului, numitul M.I.C., lovindu-l în zona spatelui, producându-i o plagă înjunghiată hemitorace stâng, hemopneumotorace stâng.

În urma agresiunii, persoana vătămată M.I.C. a fost transportat la spital și suspus unei intervenții chirurgicale, iar potrivit constatărilor preliminare medico-legale, leziunile suferite de către numitul M.I.C. necesită 40-45 de zile îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

De precizat că în momentul agresiunii, în biroul directorului se aflau mai multe persoane, respectiv directorul instituţiei de învăţământ, directorului adjunct, diriginta clasei din care minora face parte, precum şi mama minorei.

 

Recomandările redacției