Calculele hârtiei s-au respectat în primul meci al finalei din Liga Națională de Baschet Feminin: FCC UAV Arad a cedat la Constanța, împotriva CSM-ului, cu scorul de 65-72. După o primă repriză dominată clar de gazde, formația „galben-albastră” a făcut un sfert trei excelent și a revenit în meci, însă constănțencele au reușit să protejeze avantajul și s-au impus.

Gazdele au controlat începutul de meci și la capătul primului sfert conduceau cu 21-11, în special datorită reușitelor semnate de Jones și Mărginean, în timp ce Murray a încercat să le țină în joc pe arădence. Sfertul doi a fost puțin mai echilibrat, dar a fost câștigat tot de CSM, care a intrat la pauza mare cu un avantaj de 16 puncte, unul foarte greu de recuperat de către „galben-albastre”.

Ca și în meciurile cu Sepsi însă, elevele lui Miroslav Popov au arătat mult mai bine în partea a doua și au câștigat sfertul trei cu 24-12, aruncările reușite de Mititelu, Voica-Nagy sau Biszak fiind foarte importante. Intrând în sfertul patru cu un avantaj de doar patru puncte, constănțencele au început să simtă pericolul și s-au regrupat, distanțându-se spre final chiar și la zece lungimi.

Al doilea meci al seriei se va disputa tot la Constanța, miercuri, de la ora 19:00.

Formații și marcatoare:

CSM CSU Constanța: Mărginean 14 (2×3), Koizar 13, Jones 13 (3×3), Miskiniene 12, Higgins 8, Podar 5, Irimia 3, Zivkovic 2, Ghizila 2, Godri-Părău. Antrenor: Alexandru Olteanu

FCC UAV Arad: Easley 13 (1×3), Voica-Nagy 12 (1×3), Biszak 11, Murray 11 (1×3), Vitulova 8, Mititelu 8 (1×3), Ghiță 2, Cucu. Antrenor: Miroslav Popov

Arbitri: Ciprian Stoica (Sibiu) – Alexandra Stan (București), Mate Stretea (Oradea)

FOTO: CSM Constanța Baschet (facebook)

Lasă un răspuns

Recomandările redacției