În prima partidă de pregătire disputată în cantonamentul din Slovenia, UTA a fost învinsă cu 2-1 de campioana din Bosnia-Herțegovina, FK Borac Banja Luka.

Bosniacii au marcat primul gol al partidei în minutul 38, prin Stojan Vranjes, fost jucător în prima ligă din România la Pandurii și CFR Cluj. După o lovitură liberă de la distanță, experimentatul mijlocaș a trimis cu capul în plasa porții apărate de Mitrovic. După trei minute, acelaşi Vranjes putea face 2-0, dar portarul UTA-ei a reușit să respingă execuția sa dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. Borac și-a dublat avantajul la scurt timp după pauză, prin Pavle Djajic, fotbalist în vârstă de 17 ani. Acesta a primit balonul în partea dreaptă și a trimis un șut excelent de la marginea careului, care a lovit transversala înainte să treacă de linia porții. Arădenii au primit un penalty în minutul 60, după un fault comis de Pihler asupra lui Halaf. Imoh Ezekiel a executat, portarul Milicevic a reușit să atingă balonul, însă nu a putut evita golul și UTA a redus din diferență. Nigerianul putea să facă „dubla” șase minute mai târziu, dar a tras slab de la marginea careului, exact pe direcția portarului, iar apoi a trimis pe lângă cu o lovitură de cap. „Roș-albii” au căutat egalarea până la final, dar în zadar, iar primul amical din Slovenia se încheie cu un rezultat nefavorabil.

Pentru arădeni urmează un nou meci contra unei formații din Bosnia, FK Sarajevo, care va avea loc vineri, 28 iunie.

Formații:

UTA: R. Popa (Mitrovic 31, Iliev 60) – Rodrigues (Râpă 46), Iurasciuc (Conte 46), Benga, Trif (Anișorac 55) – Mihai (van Durmen 46), Pedro (Ekmekci 55) – Cristea (Calotă 46, Samson 70), Fabry (Halaf 46), Omondi (David 46) – Dumiter (Ezekiel 46). Antrenor: Mircea Rednic.

Borac: Milicevic – Kvrzic, Celic, Carolina, Herrera – Grahovac, Vranjes – Kulasin, Djajic, Vukovic – Lukic. Au mai jucat: Hasukic, Pihler,  Hrelja, Pejovic, Cavic, Susic, Marcetic. Antrenor: Mladen Zizovic

Lasă un răspuns

Recomandările redacției