În ultima duminică a lunii august a avut loc un eveniment cu tradiție la Săvârșin. Este vorba despre Ruga Comunei Săvârșin un spectacol la care au participat sute de oameni, iar evenimentul a cuprins și o expoziție cu mașini de epocă.
Ruga a fost organizată de către Primăria și Consiliul Local Săvârșin, în parteneriat cu Centrul Cultural Județean, care au organizat evenimentul în așa măsură încât să fie pentru toate gusturile. Dimineața a avut Sfânta liturghie, iar mai apoi a avut loc o expoziție de mașini de epocă, iar începând cu ora 13 a avut loc primirea plutașilor la podul de peste Mureș. Seara, începând cu ora 19 au urcat pe scenă formațiile de dans folcloric Ansamblul Valea Mureșului din Săvârșin și ansamblul Bagrinul al Bisericii Ortodoxe din Săvârșin. Mai apoi au urcat pe scenă artiști precum Georgiana Necșa, Dan Necșa, Liviu și Marian Sicoe.

„Mă bucur că suntem într-un număr atât de mare, mă bucur să vă văd pe toți veseli și mă bucur să văd acești tineri îmbrăcați în straie de sărbătoare – în portul nostru popular care ne identifică ca neam și popor. Le mulțumesc tuturor tinerilor care duc tradiția mai departe, pentru că prin ei reușim să transmitem generațiilor viitoare aceste minunate tradiții”, a spus primarul din Săvârșin, Ioan Vodicean.
Deoarece a fost o Rugă, în deschiderea evenimentului a vorbit părintele Călin Mădăluță, care a înaintat în fața oamenilor alături de primarul Ioan Vodicean pentru a transmite un mesaj oamenilor.

„Ruga Satului începe din biserică, și a început de dimineață de la Sfânta Liturghie, a continuat cu celelalte evenimente desfășurate. Alături de ansamblul Bisericii Ortodoxe din Săvârșin dorim să aducem voia bună și să ducem tradiția mai departe”, a spus părintele Călin Mădăluță din Săvârșin.
Evenimentul s-a încheiat cu o petrece cu muzică populară pe scena din fața Căminului Cultural din Săvârșin, acolo unde sute de oameni s-au strâns pentru a asculta muzică și pentru a dansa.

Video 1

Video 2

Video 3

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției