În perioada 7 – 16 decembrie, are loc prima ediție a Festivalului Aradul Muzical Academic, susținut de profesorii de canto și studenți din cadrul Universității Aurel Vlaicu din Arad.

În cadrul evenimentului, vor avea loc concerte, workshop-uri și o masă rotundă cu tema „Aspecte socio-umane ale profesiei de artist liric“. Acest ultim eveniment se va desfășura pe data de 13 decembrie, de la ora 12.00, în sala 230 a Complexului M a Universității Aurel Vlaicu.

Vor mai avea loc patru concerte, după cum urmează: «Sunetul Muzicii» – un recital vocal al cadrelor didactice, în data de 7 decembrie, de la ora 17.00; «Artiștii de mâine» – recital vocal al studenților programului de studii Canto, în data de 8 decembrie; «Venite Adoremus» – concert de muzică sacră susținut la Biserica Catolică din Centru, pe data de 10 decembrie, de la ora 18.00 și «Lumină din Lumină» – un concert de Advent, care va avea loc pe data de 16 decembrie, de la ora 18.00, la Basilica Maria Radna din Lipova“, ne-a declarat conf. univ. dr. Sorina Munteanu.

De asemenea, în data de 11 decembrie, de la ora 12.00, în sala 230 a Complexului M, se va desfășura workshop-ul „Elemente fundamentale ale tehnicii vocale“.

Recomandările redacției