Dacă eşti pentru prima oară la o masă de Craps senzaţia poate să fie una copleşitoare. O mulţime de jucători sunt adunaţi pe lângă ea şi adrenalina este cu adevărat palpabilă atunci când jucătorii îşi strigă efectiv pariurile către dealer.

Este puţin stresant dacă te gândeşti bine dar în acelaşi timp jocul de Craps îţi dă posibilitatea să socializezi aşa cum nu ai mai făcut-o până acum. Cum să faci acest lucru la superlativ îţi vom detalia în rândurile următoare, aşa că de acum înainte pregăteşte-te să îţi măreşti lista de prieteni.

Învaţă ce poţi (şi ce nu) să faci cu mâinile tale

Dacă nu ştiai până acum, jocul de Craps are 2 vedete, cele 2 zaruri care se aruncă pe masa de joc. Acestea nu se aruncă însă de dealer ci de un jucător ales la întâmplare din cei prezenţi în jurul mesei de pariere şi care poartă numele de aruncător.

În acest stadiu trebuie să înţelegi că în jocul de Craps mâinile sunt cele care fac toată treaba. Numai cu ajutorul lor se aruncă zarurile, cu ele se plasează pariurile şi tot cu ele se ridică de pe masă şi eventualele câştiguri.

Într-un cazino fizic nu arunci cu banii pe masa de pariuri şi primeşti de la dealer bani în caz de câştig, totul se desfăşoară cu ajutorul jetoanelor valorice. Jocul de Craps face parte din jocuri care te plătesc cu bani reali 2023, dar pentru asta trebuie să mergi la casierie şi să schimbi jetoanele câştigate în bani adevăraţi.

Dar până să ajungi în această ipostază trebuie să respecţi câteva reguli de etichetă care până la urmă sunt reguli de bun simţ. Aruncătorul se foloseşte de mâini pentru a arunca zarurile pe masă dar face acest lucru pentru că asta este de fapt regula jocului.

Dacă eşti lângă el evită să plasezi pariuri exact atunci când acesta se pregăteşte să arunce zarurile, pentru că un asemenea gest nu este privit cu indulgenţă nici de aruncător şi nici de ceilalţi pariori. Şi dacă rezultatul aruncării o să ducă la pierderea pariurilor, îţi dai şi singur seama cine este considerat vinovat.

Şi în nici un caz nu atinge cu mâinile alte jetoane sau pune mâna pe masă după aruncarea zarurilor. Gestul se poate interpreta ca o încălcare a regulilor de bună conduită de către personalul de ordine şi poţi avea surpriza să fi condus în afara cazinoului.

Devin-o expert în citirea limbajului corporal şi a expresiilor faciale

Dacă ai deja această abilitate înseamnă că eşti un jucător de succes. Să poţi citi limbajul corporal şi expresia feţei îţi dă un avantaj asupra celorlalţi jucători, indiferent de jocul pe care alegi să pariezi la un moment dat.

Şi la jocul de Craps, mai ales dacă vrei să îţi faci prieteni, este necesar să şti să citeşti cât mai bine pe ceilalţi. Craps este un joc prin excelenţă unul social, aşa că nu ai de ce să te fereşti să intri în discuţii cu ceilalţi pariori.

Singura problemă cu care te poţi confrunta este că nu toţi jucătorii agrează aceste discuţii, aşa că acum va trebui să dai dovadă că ştii într-adevăr să citeşti oamenii. Dacă observi că o persoană nu vrea să fie deranjată în nici un caz nu o aborda, evită să intri în contact cu ea şi nu forţa lucrurile.

Evită de asemenea să discuţi cu un parior exact atunci când acesta pune pariul, pentru că în Craps pariurile trebuie plasate într-un anumit interval de timp. Îl ţi de vorbă, înseamnă că ratează pariul şi în nici un caz nu ţi se va mulţumi pentru acest lucru.

Şi ţi arătăm şi semnele că un jucător nu vrea să fie deranjat, îşi ţine ochii în jos şi evită orice contact vizual cu ceilalţi jucători. În plus întotdeauna expresia feţei este una morocănoasă şi ţine buzele închise şi braţele încrucişate.

Dar în egală măsură sunt şi jucători care apreciază conversaţia aşa că este uşor să îi identifici şi pe aceştia. Un astfel de jucător nu îţi va evita privirea, vei observa că la rândul lui iniţiază discuţii cu ceilalţi pariori, are o expresie facială joviala şi postura corpului este una cât se poate de relaxată.

Să nu îţi fie teamă să ceri ajutor

La masa de Craps poţi să fi sigur că vei întâlni şi jucători cu experienţă dar şi pe cei care pun pentru prima oară un pariu la acest joc cu zaruri. Şi în acest caz există şi întrebări care se pot pune atât dealer-lui cât şi celorlalţi participanţi la joc.

Evită însă să faci acest lucru exact atunci când se pun pariurile sau se aruncă zarurile, pentru că perturbi buna desfăşurare a jocului. Alege deci un moment propice, realizează un contact vizual cu dealer-ul şi cu voce tare pune întrebarea.

Toată lumea, mai ales dealer-ul, este interesată ca un jucător să cunoască regulile jocului, aşa că nu te îndoi nici un moment că nu vei primi răspuns la întrebarea ta. În fond, cu cât stai mai mult la masa de Craps şi pariezi cu atât mai mult o să te familiarizezi cu jocul.

Şi dacă eşti un jucător nou este bine să pariezi la Craps la o oră de vârf. Acum ştii deja să citeşti expresiile fetei şi limbajul corporal, aşa că pune în aplicare experienţa pe care o ai. Este uşor să identifici un jucător experimentat şi dacă acesta este deschis către conversaţie te va ajuta cu siguranţă.

Şi pentru ca să ai garanţia că ţi se oferă cele mai bune sfaturi arată-i prietenie şi cumpără băutura care îi place. Gesturile acestea plac întotdeauna şi dintr-o dată o să observi că aţi devenit şi cei mai buni prieteni.

Ideea generală este să îţi exploatezi aceste abilităţi şi în nici un caz să nu fi un jucător timid. Nu cunoşti ceva legat de jocul de Craps, zâmbeşte, realizează contactul vizual de care am vorbit mai devreme şi  pune întrebarea dorită. Răspunsul va veni imediat!

Concluzie

Acum ştii cum să îţi faci prieteni cât mai repede la masa de Craps. Ai grijă ce faci cu mâinile, citeşte atent limbajul corporal şi expresia feţei şi nu ezita să pui o întrebare legată de joc. Poate că nu vei avea parte de câştig de fiecare dată dar în mod cert că jocul de Craps îţi va aduce distracţia şi adrenalina dorită.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției