„Lanterna roșie” FC Botoșani a încheiat săptămâna trecută seria de șapte meciuri fără victorie, odată cu succesul cu 2-1 obținut pe teren propriu împotriva Politehnicii Iași. Chiar dacă ocupă în continuare ultimul loc, botoșănenii au revenit în lupta pentru menținerea directă, fiind în acest moment la doar trei puncte de FC Voluntari, care ocupă locul 12.

Vineri, de la ora 17:30, formația antrenată de Bogdan Andone va juca la Arad împotriva UTA-ei, iar tehnicianul a anticipat meciul: „Va fi un joc dificil cu siguranță, pentru că, știm foarte bine, UTA este o echipă extrem de puternică, mai ales pe teren propriu, sper ca lipsa suporterilor să fie un dezavantaj pentru ei și noi să putem profita de acest lucru. Dar, cel mai important e ca noi, ca echipă, să fim concentrați, motivați și pregătiți 100% la ora jocului, pentru a face un joc consistent și a reuși să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. UTA e foarte ofensivă la jocurile de acasă, are jucători foarte buni calitativ pe fază ofensivă, de la mijlocul terenului în sus au foarte multe soluții, dubluri pe posturi. Acasă au marcat patru goluri și cred că mai puteau marca cel puțin două-trei goluri la meciul cu Voluntari, la U Cluj au făcut un joc mai defensiv, nu și-au creat multe situații, într-adevăr le-au lipsit doi jucători de atac, Luckassen și Micovschi, extrem de importanți pentru jocul lor. Vom vedea ce va fi, sper să reușim să îi blocăm, să nu le dăm șanse să își creeze situații multe de gol și la rândul nostru să profităm de punctele lor slabe”

În sezonul regulat, ambele meciuri directe între cele două formații s-au încheiat la egalitate, 2-2, iar de fiecare dată UTA a egalat în prelungiri, deși se afla în inferioritate numerică: „Dacă ne uităm, avem o revanșă de luat după ambele jocuri din sezonul regulat, pentru că în ambele jocuri am fost egalați în prelungirile meciului. Dar nu e vorba de revanșă, e vorba de concentrare, de o atenție mai mare și de a fi mai pragmatici în momentele de final de joc, pentru că sunt puncte importante pierdute sau, poate în cazul nostru, o să avem nevoie de noroc pe fază ofensivă să câștigăm în prelungiri. Trebuie să fim noi concentrați, să fim noi cei mai determinați și poate să marcăm acum noi în prelungiri un gol de trei puncte” a spus antrenorul de 49 de ani.

Andone a întâlnit UTA de șapte ori în cariera de antrenor, cu șase echipe diferite, Olimpia Satu Mare, Politehnica Timișoara, Metaloglobus București, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu), FC Voluntari și FC Botoșani, iar bilanțul său este de două victorii, două remize și trei înfrângeri.

FOTO: captură FC Botoșani (youtube)

Lasă un răspuns

Recomandările redacției