FC U Craiova a rămas fără antrenor principal după remiza de pe teren propriu cu Politehnica Iași, 1-1. Italianul Giovanni Costantino a fost demis de conducerea grupării „alb-albastre”, iar mâine, la meciul cu UTA, echipa va fi condusă de pe margine de Valentin David, fost secund în mandarul lui Costantino. În cea mai mare parte a carierei de tehnician, acesta a fost antrenor de portari, însă acum este interimarul lui FC U până când conducerea va numi un nou antrenor principal.

David a prefațat meciul cu UTA, care va avea loc mâine, de la ora 14:00, pe Arena „Francisc Neuman”: „Suntem obligați să redresăm acest traseu negativ al echipei și o vom face începând cu această deplasare la Arad. Bineînțeles că nu ne va fi ușor, simt o ușoară neîncredere, însă vorbim cu jucătorii, domnul Adrian (n.a Mititelu) și noi, cei din staff-ul tehnic. Cred că le-am spus clar că numai ei pot să redreseze și că nu este o situație disperată. Suntem pregătiți pentru acest meci din toate punctele de vedere, important e să fim sănătoși până la ora meciului. Sunt unul dintre cei mai vechi aici, în staff, jucătorii mă respectă, îi respect pentru că am practicat același sport, fotbalul, și sper din tot sufletul că am să-i fac să trăiască la intensitate maximă aceste ultime două meciuri. Încă sunt foarte importante, cel de la Arad și cel cu CS U de acasă, pentru a mai pune la bagaje câteva puncte în plus necesare în acest moment”

Tehnicianul a vorbit și despre meciul dintre UTA și Rapid, pierdut de arădeni cu 4-1: „Diferența de goluri dintre Rapid și UTA nu este una reală. Să nu uităm că i s-a făcut cadou Rapidului primul gol, după care la 2-1 au avut trei situații de a marca, însă nu au reușit și cum este la fotbal, unii ratează și ceilalți marchează. A fost un meci echilibrat, UTA are un lot bun, are același sistem de joc de foarte mult timp, ceva se leagă la ei. Din ce am văzut la meciul cu Rapid, e clar că ne așteaptă un meci greu, dar fiind și noi răniți în orgoliu, sper să ne ridicăm la nivelul unui joc spectaculos si, de ce nu, să și căștigăm. UTA are o echipă de start omogenă, cu mici modificări, au un joc pe contraatac, cu foarte mulți jucători rapizi în față, cam astea ar fi atuurile acestei echipe. Eu și colegii mei asta vrem să le transmitem jucătorilor până la ora acestor meciuri, cel de la Arad și cel de acasă, cu CS U, că suntem obligați să jucăm bine si să câștigăm aceste meciuri, este motorul cu care plecăm la drum pentru aceste ultime două etape din retur”

FOTO: Fotbal Club Universitatea 1948 (facebook)

Lasă un răspuns

Recomandările redacției