Aseară au avut loc partide ale Ligii Naționale de Baschet Feminin. Echipa noastră, FCC UAV Arad a avut parte de un epilog de foc în campionat, jucând ultimul meci pe terenul campioanei Sepsi. Chiar dacă meciul a început diferit de cel de acum câteva săptămâni din finala Cupei României, deznodământul a fost același, cu echipa gazdă impunându-se clar. În acest scenariu, Aradul avea nevoie de o victorie a Rapidului în fața celor de la CSU Constanța, pentru a termina sezonul regular pe locul 2. Din păcate însă echipa de la malul mării a câștigat partida din Sala Giulești și ne-a furat in extremis poziția a doua pe podium. FCC UAV Arad plătește tribut astfel înfrângerilor din această primăvară, de la Constanța și mai ales București (împotriva Rapidului) și va avea astfel un play-off în care, în scenariul foarte probabil că va ajunge în semifinale, va înfrunta o echipă (cel mai probabil CSU Constanța) care va porni cu avantajul unui meci în plus pe teren propriu. Dar, ne aducem aminte că și anul trecut fetele noastre au înfruntat același scenariu, în fața celor de la CSM Satu Mare, dar au reușit încă de la prima partidă să anuleze acest dezavantaj, câștigând pe terenul adversarei.

Revenind la partida de aseară să punctăm faptul că echipa noastră a condus pe aproape toată durata primelor 10 minute (cu doar două excepții, la 13-12 și 21-21) și au încheiat primul sfert în avantaj, cu 21-23. Replica gazdelor va fi însă devastatoare în debutul sfertului secund, când în doar două minute, Sepsi va marca 13 puncte fără să primească niciunul. Bogdan Bulj va reuși să-și redreseze echipa, suficient însă doar pentru a reechilibra jocul dar nu și pentru a recupera diferența pusă între echipe de primele minute ale sfertului 2, astfel că la pauza mare tabela a consemnat scorul de 47-39. A doua jumătate a meciului începe cum nu se poate mai prost, cu un coș de 3 puncte reușit de Brittney Jones, care dă un semnal fără echivoc despre ce va urma în continuare. Sepsi își va mări constant avantajul în ciuda opoziției echipei noastre iar în minutul 27 și 53 de secunde, Ioana Ghizilă cu o aruncare reușită de la 3 puncte atinge borna de 20 de puncte diferență (67-47). Echipa noastră termină sfertul 3 cu doar 10 puncte marcate și lucrurile par definitiv tranșate, mai ales că aceeași Ghizilă continuă să găsească în mod constant coșul cu aruncări de 3 puncte. Meciul se încheie cu 98-68, o nouă victorie confortabilă și o demonstrație de forță a unei echipe care se distrează realmente în campionat și care pare că încet-încet își setează obiectivele spre performanțele internaționale la care bugetul îi permite să aspire.

Cea mai bună jucătoare a echipei noastre a fost Trinity Baptiste, care a reușit un double double (18 puncte și 10 recuperări). Aproape de o performanță similară a fost și căpitanul Brankica Hadzovic, care și-a celebrat ziua de naștere cu un joc foarte bun, încheiat cu 17 puncte parcate și 9 pase decisive. Bine a mai jucat și Sheniqua Greene (15 puncte și 7 recuperări). Sepsi a avut nu mai puțin de 3 jucătoare care au marcat peste 20 de puncte: Borislava Hristova (27), Khadijah Cave (26), care a reușit și un double double având 12 recuperări și Ioana Ghizilă (22), ultima contabilizând nu mai puțin de 6 aruncări reușite de la 3 puncte, dublu față decât au reușit toate jucătoarele noastre împreună. Fosta jucătoare a Aradului, Annemarie Părău, chiar dacă nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor, a punctat la capitolul pase decisive, cu 9 astfel de reușite.

Sepsi Sic Sfântu Gheorghe – FCC UAV Arad  98-68 (21-23, 26-16, 26-10, 25-19)

Sepsi: Hristova 27 (4×3), Cave 26, Ghizilă 22 (6×3), Gereben 9 (1×3), Jones 5 (1×3), Mititelu 5 (1×3), Orban (2), Cătinean (2). Au mai jucat: Părău, Pop, Toma. Antrenor: Zoran Mikes

Arad: Baptiste 18, Hadzovic 17, Greene 15, Pyka 7 (1×3), Bogicevic 5 (1×3), Akathiotou 4 (1×3), Ciotir 2. Au mai jucat: Fleșer, Georgieva, Mîrne-Nagy. Antrenor: Bogdan Bulj.

Arbitri: Vlad Dumitrescu (București), Ștefan Atomulesei (Brașov), Ioana Drăgoi (Timișoara). Comisar: Doru Vinași (Cluj).

Iată rezultatele complete ale ultimei etape și clasamentul la finalul sezonului regulat:

  • Sepsi Sic Sfântu Gheorghe – FCC UAV Arad  98-68
  • Rapid București – CSM CSU Constanța  69-95
  • Agronomia București – Olimpia Brașov  58-71
  • CSM Alexandria – Hoya KSE Târgu Secuiesc  81-65
  • Universitatea Cluj – CSM Târgoviște  69-41
  • Sirius Mureșul Târgu Mureș a stat

Play-off-ul campionatului va începe foarte repede, mai exact la mijlocul săptămânii care urmează. Miercuri 22 martie, de la ora 18:30, FCC UAV Arad, va întâlni echipa care a terminat sezonul regulat pe locul 6, este vorba despre Universitatea Cluj. Partida a doua se va juca pe Someș, duminică 26 martie, urmând ca în caz de egalitate să se mai joace un meci decisiv la Arad, la mijlocul săptămânii următoare. Iată și programul complet al play-out-ului (primele echipe sunt cele care au avantajul de a juca partida a 3-a pe teren propriu, în caz de nevoie):

  • Sepsi Sic Sfântu Gheorghe – Sirius Mureșul Târgu Mureș
  • CSU Constanța – Hoya KSE Târgu Secuiesc
  • FCC UAV Arad – Universitatea Cluj
  • Olimpia Brașov – Rapid București

În play-out, se vor lupta pentru supraviețuire respectiv promovare, echipele care au încheiat sezonul regluat pe ultimele 3 locuri, adică: Agronomia București, CSM Alexandria și CSM Târgoviște plus alte 4 echipe care s-au înscris pentru această fază: ACS Dan Dacian București, Sportul Studențesc, CSU Oradea și CSȘ Bega Timișoara.

(foto: facebook/sic.sepsi)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției