FCC UAV Arad are un început perfect de sezon în Liga Națională, cu patru succese la rând, dar săptămâna viitoare se anunță a fi cea mai complicată de până acum. Luni, de la ora 19:00, arădencele vor juca la Constanța, contra CSM-ului, formație care s-a impus în ambele meciuri directe din primul tur al Cupei României în debutul actualei stagiuni, 74-71 la Arad și 89-59 pe teren propriu. Mai apoi, „galben-albastrele” au o nouă deplasare extrem de complicată sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, împotriva lui Sepsi.

Președintele grupării arădene, Marcel Urban, e de părere că echipa sa poate produce surpriza: „Noi spunem că suntem la un nivel mult mai bun față de acum două luni, când au avut loc cele două meciuri de Cupă. Atunci încă fetele se aflau în proces de cunoaștere, antrenorul doar ce începuse să lucreze cu ele și nu a avut suficiente antrenamente și meciuri amicale pentru a vorbi de o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Între timp am câștigat patru meciuri în campionat, ne-am mai închegat și o avem și pe Taylor, o baschetbalistă importantă în jocul echipei. E clar că echipa din Constanța are încă ceva în plus, joacă și acasă, iar jocurile din Euroligă i-au făcut bine. Și asta chiar dacă le-au pierdut pe toate, știm și noi de anul trecut cum e. Când ai adversari puternici în față, te obișnuiești cu un anumit ritm de baschet, câștigi experiență și chiar o anumită încredere de care te folosești în campionatul nostru. Și-au mai și completat lotul cu o jucătoare care a trecut și pe la noi, Laura Vaida, pe care au luat-o zilele trecute de la Brașov. Dar, repet, mergem cu încredere și speranță în această deplasare lungă și vom încerca să producem surpriza în fața unei echipe ce și-a propus primul loc în acest sezon”

Despre disputa cu CSM a vorbit și tehnicianul Miroslav Popov: „Avem un meci foarte greu la Constanța. Vreau ca jucătoarele noastre să joace ca să câștige meciul, dacă este posibil, să facem o surpriză. Constanţa este o echipă bună, sunt acoperiți pe toate pozițiile și joacă acasă. Dar nu contează pentru noi, este un test, cât de departe putem merge. Meciul din Cupă nu a fost unul bun, dar cred că echipa noastră este mult mai bună acum și vom încerca să dăm ce e mai bun din noi să facem o surpriză. Dacă nu, vom merge mai departe, vom lucra mai mult să facem mai multe surprize în perioada următoare. Pentru acest meci este foarte important să ne apărăm bine ca echipă și să nu le dăm șuturi ușoare pentru că au aruncătoare bune. Va fi un meci foarte interesant”

Duelul de mâine este unul restant din etapa a treia, fiind programat iniţial la începutul lunii noiembrie, însă nu s-a putut disputa atunci, deoarece Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța a găzduit Campionatul Național de gimnastică aerobică pentru seniori și juniori în acea perioadă.

Recomandările redacției