Festivalul Filmului Francez – ediție aniversară, la Cinematograful Arta

0
371

Festivalul Filmului Francez (FFF) din România celebrează 25 de ani de existenţă, cu o ediţie aniversară, de vară, care va avea loc în 12 oraşe din ţară.

Este vorba despre Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş. La Arad, proiecțiile vor avea loc între 7 – 11 iulie, în grădina de vară a Cinematografului Arta.

„Selecţia de filme din acest an, care cuprinde comedii, filme de patrimoniu, competiţia filmelor de debut, scurtmetraje şi alte noutăţi, a fost concepută pe baza ecuaţiei 25 = 5 x 5: 5 secţiuni cu câte 5 filme fiecare, pentru a marca 25 de ediţii ale celui mai longeviv festival din România dedicat unei cinematografii naţionale, organizat de Institutul Francez din România alături de partenerii săi. Proiecţiile vor avea loc în săli de cinema sau spaţii culturale şi în aer liber, cu respectarea normelor sanitare care să garanteze siguranţa spectatorilor, dar şi online, pentru prima dată în istoria festivalului”, arată organizatorii.

Prezentat în selecția oficială la Cannes, cel mai nou film al lui François Ozon – ÉTÉ 85 va fi proiectat în deschiderea Festivalului Filmului Francez miercuri, 7 iulie, de la 21:45, la Cinema Arta – grădina de vară.

PROGRAM
Miercuri, 7 iulie, ora 21:45
secțiunea PANORAMA
ÉTÉ 85, regia François Ozon
(1h40)

Joi, 8 iulie, ora 21:45
secțiune LE MEILLEUR DU FFF
LES DEUX AMIS, regia Louis Garrel
(1h42)

Vineri, 9 iulie, ora 21:45
secțiunea CARTE BLANCHE
VAN GOGH, regia Maurice Pialat
(2h35)
introdus de Cristian Mungiu

Sâmbătă, 10 iulie, ora 21:45
COMPETIȚIA LUNGMETRAJ
AU NOM DE LA TERRE, regia Édouard Bergeon
(1h43)

Duminică, 11 iulie, ora 21:45
secțiunea PANORAMA
ANTOINETTE DANS LES CÉVENNES, regia Caroline Vignal

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Accesul la proiecție se face pe baza unei rezervări la adresa cinemaartaarad@gmail.com sau la numărul de telefon 0734/662635 și este gratuit, în limita locurilor disponibile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.