Autismul este o afecțiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei, mai frecventă decât cancerul infantil, diabetul infantil şi sindromul Down.

Statisticile internaționale recente estimează că 1 din 44 de copii au primit diagnosticul de autism în Statele Unite , iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creștere continuă a numărului acestora.

Această tulburare de dezvoltare afectează comunicarea și comportamentul micuților.

Deși poate fi diagnosticat la orice vârstă, se spune că este o tulburare de dezvoltare, deoarece simptomele apar, în general, în primii doi ani de viață.

Autismul implică toate palierele de dezvoltare, cognitiv, comportamental, motricitate grosieră, motricitate fină, practic sunt afectate toate laturile care privesc dezvoltarea normală a unui copil.

Pentru a conștientiza autismul și tot ce implică această afecțiune, o asociație din Arad organizează un eveniment dedicat, în data de 24 noiembrie la Casa Jelen Ház Arad, începând cu ora 17.00.

”Vă așteptăm în data de 24.11.2023, începând cu orele 17:00, să ne fiți alături la primii noștri pași împreună ca asociație, evenimentul desfășurându-se la Casa Jelen de pe strada Mihai Eminescu.

Scopul principal al evenimentului este conștientizarea autismului, dorința de implicare în integrarea copiilor speciali în societate, nevoia ca părinții, familia și acești copii să fie sprijiniți moral și respectați cum se cuvine.

În cadrul evenimentului, vă vom prezenta tineri și copii talentați la artă, la dansuri, în materie de modă și, mai ales, pe Răzvan cântând la pian plus multe alte momente minunate pe care am vrea să le împărtășim.

Copilașilor le pregătim și un atelier de pictură pe lângă alte surprize.

Adulții se vor bucura de câteva gustări pregătite cu drag de mămicile noastre.”

Vă așteptăm cu brațele deschise, în număr cât mai mare!”, transmit organizatorii evenimentului.

Fondatoarea ”Asociatiei Luna” este terapeutul Elena Bociort, mama a doi copii (adolescenți), unul din ei fiind cu autism.

Evenimentul de deschidere al acestei asociații are ca scop acceptarea, constientizarea și integrarea în societate a copiilor speciali, sprijinirea părinților și familiilor acestor copii.

La eveniment copiii speciali vor prezenta câteva numere artistice create chiar de ei și nu numai.

Așadar, fondatoarea Asociației Luna, Elena Bociort, împreună cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă Arad și Școala Gimnazială Mihai Eminescu Arad, vă așteaptă în data de 24.11.2023. la evenimentul deosebit având ca scop conștientizarea, acceptarea, sprijinirea și integrarea copiilor speciali în societate.

”Împreună îi putem ajuta în nevoia lor de terapii, putem contribui la îmbunătațirea calității vieții acestora și a familiilor lor.

„Fiecare are loc sub soare”, spun inițiatorii acestui eveniment deosebit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției