Satul Budești, din comuna Pleșcuța, a fost astăzi gazda unui eveniment de suflet. Sărbătoarea Fiii satului a avut loc, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile.

Curtea școlii s-a umplut de oamenii plecați cândva din aceste meleaguri frumoase, dar care s-au adunat acum pentru a se revedea. Familii reunite, prieteni care nu s-au mai văzut demult, ori pur și simplu rude care nu s-au mai văzut de un car de ani. Sărbătoarea Fiii satului Budești a fost un bun prilej de întâlnire, de a mânca împreună, de a juca și de a asculta muzică.

Atmosfera a fost întreținută de Junii Țării Zărandului din Pleșcuța.

Printre organizatori s-au numărat Gheorghe I. Budea, Pavel Budea, Simion Balinț și Gheorghe F. Budea.

O altă sărbătoare frumoasă care a avut loc anul acesta la Budești a fost Hramul Bisericii. Dispărută la un moment dat, sărbătoarea Hramului Bisericii din satul Budești, a fost reînviată de vreo zece ani de zile. „Este vorba despre sărbătoarea Fiilor satului Budești, care are loc de Ispas, de Înălțarea Domnului. Sărbătoarea era ținută cu sfințenie cu mulți ani în urmă și are o tradiție extrem de veche, însă la un moment dat nu s-a mai ținut. La inițiativa a două persoane, Gheorghe Budea și Viorel Dongea, sărbătoarea a fost reînviată și de vreo zece ani de zile o avem în fiecare an. Este un prilej minunat pentru toți fiii satului Budești, care în acest moment numără șapte locuitori, să se întâlnească, să își revadă locurile natale,  indiferent de zonele în care au ajuns să locuiască, să depene amintiri și de ce nu să facă planuri de viitor”, ne-a declarat atunci Marius Groza, primarul comunei Pleșcuța.

VIDEO: https://www.facebook.com/100064022144184/videos/1049656126214237

Fotografii puse la dispoziție prin bunăvoința domnului Aurel Banciu:

Recomandările redacției