Filmul „Pasagerii nopții“/„Les passagers de la nuit“ (r. Mikhaël Hers) va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad. Proiecția va avea loc vineri, 21 iunie 2024, de la ora 19.00, iar accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile. Lansat în competiția oficială de la Berlinală în 2022, lungmetrajul este considerat de critici un film luminos despre miracolele care se țes în puterea nopții.

În atmosfera Parisului anilor ’80 și a emisiunilor radio de noapte, filmul spune povestea lui Elisabeth, o femeie proaspăt divorțată cu doi copii adolescenți. Un show radio nocturn o ajută pe Elisabeth să se reinventeze, iar când protagonista și copii ei Mathias și Judith o primesc în casă pe Talulah, casa lor se însuflețește.

SINOPSIS

Titlu original: Les passagers de la nuit

Titlu internațional: The Passengers of the Night

Titlu România: Pasagerii nopții

2022, Franța

Gen: Dramă

 

Regia: Mikhaël Hers

Distribuția: Charlotte Gainsbourg, Emmanuelle Béart, Ophélia Kolb

Limba: Franceză

Durata: 111 minute

Lansare în România: 16 septembrie

Premii: Nominalizat la Ursul de Aur, Berlinale 2022

Paris, 1981. Vântul schimbării bate puternic în noaptea alegerilor, iar francezii ies entuziasmați pe străzi. Élisabeth (Charlotte Gainsbourg) nu reușește însă să împartă optimismul celorlalți. Proaspăt divorțată, cu 2 copii adolescenți și prea puține perspective, va trebui totuși să găsească o cale prin care să poată să meargă mai departe. Ce-ar fi dacă ar scrie o scrisoare gazdei emisiunii sale favorite de radio? Sau dacă ar invita o fată fără adăpost la ea în casă? Ce s-ar întâmpla dacă ar face genul de gesturi care pot schimba vieți?

Lasă un răspuns

Recomandările redacției