Giovanni Costantino rămâne fără succes pe banca lui FC U Craiova. După remiza de la Iași, „alb-albaștrii” au pierdut cu 2-3 astăzi împotriva UTA-ei, la debutul pe propriul teren al tehnicianului italian.

Costantino a reacționat după înfrângerea echipei sale: „Cred că din punct de vedere ofensiv nu am făcut un meci rău, am avut ocazii, multe mingi trimise în centrul careului, ca și la Iași, dar nu era nimeni acolo, în special în prima repriză. În repriza a doua am avut atât de multe ocazii, încât trebuia să marcăm măcar alte două-trei goluri. Trebuie să muncim pentru a repara greșelile. La golul de 3-2 erau cinci contra doi în careu, nu e normal, o echipă care vrea să câștige meciuri nu trebuie să primească astfel de goluri”

Tehnicianul e de părere că arbitrul Marian Barbu a acordat incorect penalty pentru UTA la pumnul aplicat lui Freitas de portarul Gurău: „Bineînțeles, penalty-ul a schimbat meciul, cred că exact aceeași situație a fost și la Blănuță. Dacă a fost penalty la acea fază, trebuia să fie și la Blănuță. Poate data viitoare trebuie să purtăm tricouri roșii, se pare că dacă avem stema lui FCU pe piept e o problemă să primim penalty-uri. Dar, eu nu cred că trebuia acordat penalty la niciuna dintre ele, sunt situații care se întâmplă tot timpul. Diferența a fost făcută de evoluția noastră, de evoluția adversarilor, dar și de arbitraj, pentru că arbitrajul face parte din fotbal. A făcut diferența pentru că în acel moment era 1-0, după câteva minute se dă penalty și acel episod a schimbat meciul. Golul de 1-1 a fost ca un pumn în față pentru noi și după câteva minute s-a făcut 2-1. Apoi am egalat, dar după aceea am greșit, e responsabilitatea noastră, și au făcut 3-2. Apoi, am presat și am forțat, dar nu am mai reușit să înscriem. Arbitrajul a fost unul dintre elementele care au dus la acest rezultat”

FC U are cea mai slabă defensivă din Superligă, cu 27 de goluri primite în 14 meciuri, dar probleme există și la capitolul ofensiv: „Ce pot să le spun jucătorilor? Am avut 20 de șuturi, am avut posesie, am atacat, ce pot să spun după un astfel de meci? Trebuie să reparăm greșelile din apărare. De două săptămâni lucrez cu linia defensivă, trebuie să muncim. Dacă primim 2.5 goluri pe meci e o problemă, asta e media unei echipe din coada clasamentului, nu de la mijloc. Sunt nervos din cauza rezultatului, nu vrem să pierdem. În următoarele meciuri, trebuie să înscriem, dacă UTA ar fi avut ocaziile pe care le-am avut noi astăzi, ar fi marcat zece goluri, nu două” a afirmat antrenorul de 39 de ani.

FC U Craiova e a patra echipă din cariera de „principal” a lui Costantino, după MTK Budapesta, Casarano și Agia Napa.

FOTO: captură FC U Craiova (facebook)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției