Săptâmăna trecută, se părea că atacantul Godberg Cooper o va părăsi pe UTA și va semna cu formația iraniană Foolad, unde a fost dorit de antrenorul Juan Ignacio Martinez. Până la urmă însă, tehnicianul spaniol a fost demis, iar echipa este condusă în aceste zile de interimarul Seyed Ahmad Alenemeh, așadar mutarea nu s-a concretizat și fotbalistul a revenit la Arad, după ce a petrecut mai multe zile în țara natală, Italia.

Mircea Rednic a vorbit astăzi despre situația atacantului: „Cooper încă are ofertă valabilă, echipa la care a fost solicitat și-a schimbat antrenorul, cei de acolo și-l doresc, dar până când nu vor pune un antrenor nu pot face nimic. Sper să o facă repede, ei pe 26, din ce am înțeles eu, încheie perioada de transferuri. Nu îmi place că el, în loc să stea aici, să se antreneze…în momentul când s-a dus în Italia și a văzut că lucrurile nu sunt ok, el trebuia să revină, a pierdut 3-4 zile pe acolo. Dar el trebuie să înțeleagă că dacă nu se face transferul, e jucătorul nostru, e pe lista LPF. Cum am spus, toți vor să se lupte pentru un loc de titular, să-și câștige locul în echipă. Nu va fi în lot în niciun caz pentru acest meci, din moment ce a lipsit atâtea zile. Pleca gratis, renunța la trei salarii, cât mai are de luat, ajung la 15.000-18.000. Deci asta e situația lui Cooper, a făcut primul antrenament, a făcut separat astăzi, va mai face separat, trebuie să completeze, cred că s-a și îngrășat puțin mai mult, dar nu contează. Dacă nu se face transferul, este jucătorul nostru”

Tehnicianul își dorește în continuare un alt atacant, ținând cont de faptul că Luckassen, Tudorie și chiar și Cooper au un profil oarecum similar: „Îmi doresc un atacant, avem mai mulți români decât străini, încă nu ne-am făcut baremul de 13 jucători. Încep și la noi lucrurile să se așeze, să se stabilizeze la nivel de străini-români, dar mai îmi doresc un atacant și v-am zis, singura problemă e cu viza. Avem nevoie de altceva în față în afară de Kevin și Alex, care încă mai are nevoie de timp ca să prindă ritm. Mai avem nevoie de un atacant fâșneț, rapid, cu execuții și eu cred că el este pentru că e un jucător cu care am lucrat și știu ce spun.” Atacantul la care se referă Mircea Rednic ar fi nigerianul Imoh Ezekiel, fotbalist cu care antrenorul „roș-albilor” a lucrat la Standard Liege.

Dacă va reveni în lotul UTA-ei, Cooper va trebui să își schimbe numărul de pe tricou, deoarece Alexandru Tudorie a preluat numărul 9 după ce a semnat cu arădenii.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției