„Saga” plecării lui Godberg Cooper de la UTA s-ar putea încheia, până la urmă, cu un transfer în Kazahstan. Italianul plecase în țara natală săptămâna trecută pentru a aștepta finalizarea mutării la formația iraniană Foolad, însă aceasta a căzut și „vârful” a revenit la Arad, unde s-a antrenat alături de echipă timp de două zile.

Din câte se pare însă, impresarul său s-a reorientat rapid și atacantul va părăsi din nou România pentru a semna cu FC Tobol, formație cu două titluri în Kazahstan, în 2010 și 2021. Cooper va avea oportunitatea să joace și în Europa League cu noua echipă, care este calificată în primul tur preliminar al ediției 2024-2025 după ce a câștigat Cupa Kazahstanului în 2023.

Clubul UTA nu încasează nicio sumă în schimbul plecării atacantului care a înscris de trei ori în prima parte a sezonului în SuperLigă, ci doar scapă de salariile sale restante. Cooper ar putea să debuteze pentru noua sa formație pe 2 martie, când Tobol joacă pe teren propriu cu Turan în prima etapă a sezonului 2024 al Kazahstan Premier League.

Pentru formația kazahă au evoluat de-a lungul timpului și doi fotbaliști români, Ciprian Deac (2016-2017) și Ionuț Larie (2018-2019).

Lasă un răspuns

Recomandările redacției